Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás-uborkás fejessaláta

Lilahagymás-uborkás fejessaláta
Lilahagymás-uborkás fejessaláta
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól tanultam egy hagymás uborkasaláta receptet. Ezt fejlesztettem tovább, egészen pontosan egy fejessalátányit! 
A saláta kalóriaérteke 100g-ra számolva 81 kcal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát jó alaposan mossuk meg, majd konyharuhán vagy papírtörlőn szárítsuk meg a leveleket.
  2. A hagymát tisztítás után hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük vékony csíkokra. Ezután rakjuk a salátástálba, és öntsük rá a citromlét. (A citromlé elveszi a hagyma csípősségét és szagát. De persze nem teljesen, tehát ha randira készülünk, a fogyasztását gondoljuk meg!) Jó alaposan keverjük össze.
  3. Az uborkát vékonyan hámozzuk meg, majd gyaluljuk le. Utána keverjük a hagymához, és enyhén sózzuk.
  4. Míg a hagyma és az uborka kicsit összeérik, addig elkészítjük az öntetet. A tejfölben elkeverjük a mustárt, cukrot, olívaolajat.
  5. A salátástálba tépkedjük a salátát, és ráöntjük az öntetet. Összeforgatjuk, majd kóstoljuk! (Ízlés szerint, a hozzáadott cukor mennyiségét lehet csökkenteni vagy növelni!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 349
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lilahagymás uborkasaláta fejessalátával, lilahagymás uborkasaláta mustáros-tejfölös dresszinggel, lilahagymás-uborkás fejessaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2014-11-01 09:56

Hol volt ez a recept eddig,vagy hol voltam én a recepttől?!Amikor ráakadtam,nem voltam biztos a sikerben,DE elkészítettem egyszer- igaz vöröshagymával és több olajjal mert a berzengóciai tejföl jóval sűrűbb mint a magyarországi.Pillanatok alatt elfogyott.A minap is ezt a salátát dobtam össze,mert nem megcsinálni kell egyszerűen csak összedobni.Kitűnő recept,ajánlom mindenkinek!

185
fejessaláta 1 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
kígyóuborka 1 közepes db
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 1 ek
tejföl 200 ml
olívaolaj 2 ek
cukor 2 ek
0 ízlés szerint