Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jégsaláta franciásan

Jégsaláta franciásan
Jégsaláta franciásan
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Francia barátnémtól tanultam ezt az elkészítési módot, melyet kicsit "magyarosítottam". Az öntet és a szalonna nagyon jól passzol más zöld-salátához is, pl. fejes-, madár-, kínai kel-, rukkola-, lollo- stb. fajtákhoz. Ízlés szerint dúsítható zöldfűszerekkel, főtt tojáskarikákkal is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészíthető "igazi" francia marináddal - azaz víz nélkül + 1 pépesített fokhagyma gerezddel, fehér balsamico ecettel - (vignarette). A "magyaros" só-ecet-cukor-víz keveréket ízlés szerint készítsük - a megadott arányok támpontul szolgálnak. Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát vágjuk ketté, távolítsuk el a csumáját, és szűrőben, hideg víz alatt alaposan öblítsük le. Rázogassuk ki a felesleges vizet belőle, és fektessük konyhapapírra.
  2. A szalonnaszeleteket csíkozzuk, majd vágjuk apró kockákra. A salátaöntet hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban, majd öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
  3. Daraboljuk fel a salátát, és keverjük a salátalébe, és hagyjuk tálalás előtt kb. 1 óra hosszat hűvös helyen állni.
  4. Tálaláskor adagoljuk a salátaleveleket a lé nélkül a salátás tálkákba, majd süssük ki hirtelen a felkockázott szalonnát, és azon forrón szórjuk meg ezzel a salátákat pici, még szintén sistergő szalonnazsírral.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
314 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szalonnás saláta, sült szalonnás jégsaláta, jégsaláta sült szalonnakockákkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2014-09-26 13:52

Szia,

köszönöm a visszajelzest! A megadott mennyiseg 2 dl vizhez szol, es ebben az erös leben en csak pacoltam a salatat, le nelkül talaltam a sercegös szalonnaval. Persze mindenki a sajat izlese szerint keszitse el, ez termeszetes!

Örülök, hogy a valtoztatassal izlett!
Üdv: Marti

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Thu, 2014-09-25 20:30

Szia Marti.
Elkészítettem az öntetet amit írtál, egy kis változtatással. 1 ek. mustár, 1ek.oliva olaj, 1 kk. só, 1 kk. cukor változtatással. Gondolom, Te is kk.-t akartál írni, mert az ek. só, cukor, nekem pl. nagyon sok lenne. Egyébként fini lett..:) Köszi.

133
jégsaláta 1 közepes fej
ecet 2 ek
1 ek
cukor 2 ek
dijoni mustár 1 kk
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
mangalica szalonna 4 dkg
víz 2 dl