r
Nosalty Logó

Macokban sült feta sajtos karaj

NS
Macokban sült feta sajtos karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A macok bundához

A töltelékhez

1289
Kalória
66.4g
Fehérje
37.1g
Szénhidrát
96.8g
Zsír
305.5g
Víz
249.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A macok bundához

A töltelékhez

Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A macok bundához

A töltelékhez

Összesen 5153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A macok bundához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    387.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8095.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    3288 mg
  • Nátrium
    2848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 5153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig.
  2. A krumplit meghámozzuk és nyersen lereszeljük, majd hozzáadjuk a macok bundához való alapanyagokat, kivétel az olaj. Közepes sűrűségű masszát kapjunk.
  3. A feta sajtot kockára vágjuk, minden hússzeletre rakunk belőle.
  4. Felhajtjuk és előbb lisztben, majd a macok tésztában megforgatjuk.
  5. Forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 p

A család nagyon szereti a húst... de a rántott hús változatát már nagyon unjuk, így jött az ötlet, hogy macok tésztában forgassam meg a húst, a feta sajttal isteni jó ízt kap az étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.