r
Nosalty Logó

Lusta asszony tésztája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Lusta asszony tésztája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 431 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3444 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 431 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8476.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3444 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, illetve a cukrot.
  2. A túrót összemixeljük mazsolával és reszelt citromhéjjal, ízlés szerint.
  3. A tejbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a vaníliás cukrot, s villával kissé elkeverjük őket.
  4. Kivajazott tepsibe (24x36 cm) először beleszórjuk a lisztes keverék felét, s kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen.
  5. Ezután elosztjuk a tetején a mazsolás túrót.
  6. A lisztes keverék másik felét a túróra szórjuk.
  7. Ráöntjük a tejes egyveleget, figyelve, hogy mindenhova jusson, ne maradjon száraz rész. Ha marad, inkább igazgassuk el, nem baj, ha a részek kicsit összekeverednek.
  8. A margarint kis darabkákban szórjuk a tetejére.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 38774
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lusta asszony tésztája
Durcsó 161 recept

Egy barátnőm szilveszteri házibuliján találkoztam először a recepttel, s rögtön el is kértem. Mindenféle neveken fut, lusta asszony rétese és egyebek, Petra lusta rétese is hasonlít hozzá. Egyébként nem túl találó cím, nem sokkal kevesebb munka külön-külön kevergetni a dolgokat, de a végeredmény mindenesetre nagyon finom. Akkor jó, ha az oldala szépen megpirul, ilyenkor lehet utána jól kikapargatni a tepsiből : ).  A belseje egyébként puha marad, de nem kell félni, nem nyers!

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, finom lett. Nekem a tejes egyveleg nem volt elég, így még rádobtam 1deci tej-1 tojás-fél zacsi vaniliáscukor keverékét.:) Az eredmény így is jó lett.

Törölt felhasználó

Igen, finom volt, de a tepsi alján ottmaradt egy csomó liszt.Szerintem, vagy több tej kell hozzá, vagy tovább kell várni, hogy átjárja az öntet, vagy ez is az is. Még adok egy esélyt a dolognak, mert az íze jó volt, hiszen semmi rossz összetev? nincs benne.Én a mazsola hehyett meggyet raktam bele.

Durcsó

Kedves Kati, igen, a liszt marad az alján-probléma már nálam is el?fordult. Az ötleteid jók, ha zavar a dolog, örülök, ha megpróbálod azokat. És köszi, hogy adsz neki még egy esélyt : ) Üdv, Durcs

Törölt felhasználó

Sziasztok! HIdeg teavajat kell reszelni a tepsi aljára és a túróra is kicsit és akkor nem marad ott a liszt!Próbáljátok ki!

Törölt felhasználó

Nekem is lisztes lett egy kicsit az alja itt-ott, de nagyon-nagyon finom! Köszi a receptet:)

Törölt felhasználó

Szia! Én Bályi túrós lepényként ismerem én 5g. vaj a tepsi aljára és 5g vaj a tetején el szórok és nem marad liszt és nagyon finom!Mindig duplán kell süssem mert el fogy pikk pakk.

Flóra

Kedves Durcsó! Elkészítettem, és nagyon finom lett :)) Köszi a receptet! Üdv Flóra

Mikkamakka

Kedves Durcsó! Ismer?s ez a recept (annyi különbséggel, hogy én az a tepsi alját kivajazom és megszórom zsemlemorzsáva), és felénk ezt hintett rétesnek hívják :) Köszi, hogy feltetted ezt a remek egyszer?-de-nagyszer? receptet!

Durcsó

Kedves Mikkamakka, Nagyon szívesen! :) Biztos, hogy mindenféle neveken fut, asszem, Petra lusta rétese is majdnem ugyanez a recept. Üdv, Durcsó

dorcs

Én ezt a "lisztes maradt az alja" dolgot úgy tudtam megoldani, hogy a tepsi kikenéséhez olvasztott, folyékony margarint használtam, (csak figyelni kell, hogy nem szabad túlmelegíteni a margarint, mert kicsapódik!). Így beitta a lisztet az alján és nem maradt lisztes. A tetejét meg egyszer?en sütés el?tt egy kicsit villával megigazgatom, ahol a liszt kikandikál.

Schnierer

Én morzsoltam 10 dkg margarint a lisztbe, így nem volt soha problémám a liszttel. próbáljátok így ki.

szantoeni

Nekem is a tejes cuccból kellene több és szerintem ennyi vaj egy picit sok

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek