Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra sajtos-túrós pogi

Extra sajtos-túrós pogi
Extra sajtos-túrós pogi
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsa a nagy kedvenc... sajnos itt és máshol is találtam már nagyon frankó pogi recepteket, de valahogy nem akart az igazi lenni... egyik nap bepipultam, és amire innen-onnan emlékeztem fejből összeszedtem, ami volt itthon és kipróbáltam az én elképzelésem szerint beledobálni, ami kellhet... még jó, hogy a végén emlékeztem rá:) Ez az ÉN pogi receptem, nagyon finom, még másnap is, nem keményedik meg. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Amikor kivesszük a sütőből, és ha sütőpapírral csináltuk kicsit várjunk, utána nem fog ráragadni, de én minden adagnál új papírt vágtam, mert mindig elszakítom a türelmetlenség miatt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut, addig hozzáadjuk a túrót a masszához, és jól összedolgozzuk.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához, és ezt is jól átdolgozzuk.
  3. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só (a hozzávalóknál direkt sorrendbe írtam).
  4. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég egy fél órát keleszteni letakarva.
  5. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
  6. A tészta szépen feldagad legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Beleszórjuk a reszelt sajt kb egyharmadát, és előszőr félbe, majd ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, hajtogat... ezt 3x kell megismételni, arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt a tetejét megszórni!
  7. Az utolsó hajtogatás után kb. 2 ujj magasra hagyjuk a nyújtásnál.
  8. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is, nem kell félni, ha kicsit sápadtnak tűnik, átsül, de mindenki ízlése szerint:) (Én csak sütőpapírt rakok alá, de lehet egy kis vajat is a tepsi aljába. Ja igen, én nem teszek a tetejére tojást, mert a sajt elég!)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 144 514
elküldve: 234
receptkönyvben: 2 256
elkészítve: 142/195
Facebookon megjelent: 2

szakács

kripili

Mióta szakács: 2012.10.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, túrós pogi, pogácsa

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sat, 2019-04-27 17:58

Kedves kripili!

Ezt a receptet már számtalanszor megsütöttem, nagy favorit nálunk. Amikor több időm van, dupla mennyiséget csinálok, és ugyanúgy mintha tepsire raknám, tálcára pakolom, és berakom a fagyasztóba. Amikor megfagy bedobozolom, és amikor pogácsát akarunk enni, csak sorba rakom a tepsibe és már mehet is sülni.
Köszönöm! Éva

anyoszoli
anyoszoli Wed, 2017-03-29 21:52

Elkészítettem izgultam ez az első pogácsa amit egyedül készítettem és nagyon finom lett, csináltama készítésről fényképeket hova tudnám feltölteni?

Morzsácska
Morzsácska / Morzsácska Fri, 2016-12-02 23:39

Szia. Zsírral helyettesíthető a margarin? Egyszer már mesütöttem úgy ahogy leírtad, és nagyon finom lett a sok kis részeg pogi :-)

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2016-12-04 20:31

Régi szakácskönyvben azt olvastam, hogy a margarint, súlyának 80 %
zsírral lehet helyettesíteni.

Morzsácska
Morzsácska / Morzsácska Sat, 2016-03-05 19:46

Elkészült! Életem első pogijai!
Isteni finom lett! Annyi volt a módosítás, hogy 25dkg sajt ment a tésztába, és még a tetejére egy jó adagnyi ;)
Köszi-köszi-kösziiiii! :D

hedi1
hedi1 Tue, 2016-01-26 22:18

mi lett veled kripli kripili ;) 2013 óta nem felelsz a hozzászólásokra!?

Elisabeth
Elisabeth Thu, 2015-10-15 18:33

Régóta figyelt a szakácskönyemben ez a recept, ma volt időm is, hozzávalóm is, hát megsütöttem (fele fehér-fele teljes kiőrlésű liszttel is gyönyörűen megkelt)! Bár szerintem neked nagyobb lehetett a szaggatód átmérője, mint az enyém, mert az enyémek is részegesek lettek :D
Azt hiszem, új családi kedvenc született, köszönjük a receptet!

gidalf
Judit13 / gidalf Sun, 2015-08-09 22:21

Nagyon finom lett. En a feher liszt helyett teljes kiorlesu tonkoly lisztet es szenhidratcsokkentet lisztkevereket hasznaltam, de igy is szep magas lett es nagyon finom.

dobidori
dobidori Mon, 2015-04-06 18:46

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, tényleg A POGÁCSA, így, nagybetűvel. 2 nap alatt már a második adagot sütöm, mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

22mol22ly
22mol22ly Sun, 2015-02-15 07:26

Köszönöm!
Eddigi pogácsáim pogácsája született ma hajnalban! -csak szörnyen részegek lettek. :)
Üdv : Ildikó

Edit64
Edit64 Sat, 2015-01-10 12:15

Szia ) Nagyon finom lett a pogid. Igaz Én elfelejtettem hajtogatni. Bocsi érte. De így is puha , ízletes és összességében fincsi)) Köszi a receptet.

catwithbow
catwithbow Thu, 2014-12-18 19:16

Reg jartam az oldalon es reg sutottem pogit. Tudtam, hogy van valahol nekem egy receptem leirva es csakis azt szeretnem sutni karacsonykor. Altalaban kiirom a legjobbakat kezzel de ezt akkoriban annyiszor csinaltam, hogy fejbol ment. Vegre megtalaltam ujra! Boldog Karacsonyt!

Danika2012
Danika2012 Sat, 2014-07-26 17:55

Kedves kripili

Nagyon finom a pogid már második alkalommal sütöm meg.

IBea
IBea Sun, 2014-02-16 15:37

Tetszett a leírásban, hogy több receptből ollóztad össze, mert épp az volt a problémám, hogy tutti-t akartam,, de nehéz előre tudni a sok receptből, hogy melyik lesz igazán az. Tegnap kipróbáltam, isteni! Igaz, nekem csak porélesztőm volt, de azzal is nagyon jó. A sütés 10 perc volt, de gondolom, az sütő és ízlés kérdése. Nagyon finom! Köszönöm

alvyn
alvyn Mon, 2013-12-30 20:29

A feleségem találta a receptet, oda tette az orrom elé, hogy készítsem el, ez valami isteni és milyen magas lett:))) köszönjük a receptet.

szinna
szinna Wed, 2013-10-09 11:30

Kedves Kripili vagy bárki aki már elkésztette a pogit. Kérdésem lenne mielőtt nekiállok a sütésnek. Tényleg fél dl tej kell csak bele? Nekem por élesztőm van itthon ami 11 gramm és 3,3 dkg friss élesztőnek felel meg akkor mennyit rakjak bele? Nagyon köszönöm a segítséget már alig várom hogy elkezdhessem :)

catwithbow
catwithbow Mon, 2013-10-07 19:45

Nagyon sok receptet kiprobaltam mar imadjuk a pogacsat. Ez a recept a legjobb amit valaha csinaltam. Isteni az ize gyonyoruen feljon a sutoben, puha omlos. Koszonjuk a receptet!

icuspeti
icuspeti Sun, 2013-10-06 12:34

Én is ki próbáltam de nekem is el dőltek de attól Isteni finom!!

kripili
kripili / kripili Sun, 2013-10-06 21:54

hát igen,mivel jól megkel és leveles szerű,néha megborulnak:)de örülök,hogy ízlett

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-10-05 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

eva0812
eva0812 Thu, 2013-07-18 12:56

Megsütöttem a pogácsádat,tényleg isteni,bár az enyémek mókásan eldőltek,részeg pogik lettek.
Én holnapra sütöttem,szeretem ha ropogós.Nem tudom miben tároljam holnapig.
köszi a repceptet

kripili
kripili / kripili Thu, 2013-07-18 12:58

tedd egy tálba és takard le konyharuhával,nem kell begyűrni alá csak simán terítsd rá,úgy jónak kell lenni holnapra is,bár ropogós nem marad holnapra sajnos....

evangelika
evangelika Sat, 2013-03-02 19:30

Ma ez volt az ebédünk hideg tejjel - egyszerűen remek! Szépen megnőttek a sütőben, kívül ropogott, belül pedig szép "leveles" és puha... Köszi a receptet! (Legközelebb juhtúróval sütöm.)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-02-26 19:33

Nagyon szépek a pogik, szeretném megkérdezni, hogy juhtúró, vagy tehéntúró kell a receptbe. Köszönöm.P

öcsimama.45
öcsimama.45 Sun, 2013-02-24 19:55

Hát ez a pogácsa nagyon gyönyörű! Szép magas, amit én nagyon szeretek. Úgy látom, jó szellős, laza lesz a szerkezete mire megsül. El vittem magamnak. Köszi és gratula Marika

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-01-10 20:38

Kedves Kripili!
Köszönöm a receptet! Nagyon finomak a pogik! :)
Üdv: Kata

Jinzilla
Jinzilla / Jinzilla Fri, 2012-11-30 10:28

Szia!
Amikor megláttam a recepted, tudtam,hogy meg kell csinálnom. Így is lett. Fantasztikusra sikeredett, még úgy is, hogy nomád körülmények között, a kollégiumunk gyengén felszerelt konyhájában sütöttem meg.

(Szóval, aki nem nagyon tud még sütni, annak is ajánlom ezt a receptet,mert elronthatatlan!!!)

Még egyszer köszönöm! :)

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2012-11-22 22:12

Kedves Kripili!
Szeretném megköszönni a receptet, mert szuper jó! Most sütöttem meg és nagyon-nagyon finom lett! Eddig nekem minden pogim túl kemény lett, kiszáradt. Hát ez nem!
Mivel nekem jó sok sajtom volt itthon, ezért majdnem 2x annyit tettem bele. Csodás lett!
Annyi hiba van csak az oldalon, hogy a képnél a sütési idő 60 perc....ezzel szemben kb. max. 20 perc alatt készre sül, de ez úgyis látszik sütés közben!
Köszi még1x.
Bridge

kripili
kripili / kripili Fri, 2012-11-23 09:34

jogos a sütési idő......3x20percre gondoltam,összesen akartam feltüntetni:)de módosítom majd:)nekem 3 tepsi szokott lenni és arra gondoltam,de nagyon örülök,hogy ízlett:) még jó sokszor lakjatok jól vele:)

Ekka969
Ekka969 Sun, 2012-10-21 15:34

Elszeretném mondani, hogy Én a hét elején olvastam ezt a receptet és már 4 adagot sütöttem belőle, szerintem ez a tökéletes pogácsa recept, köszönjük, hogy feltöltötted, egyszerűen csodálatos !!! :))

jolimam
jolimam Sat, 2012-10-20 15:57

Köszönöm szépen a gyors választ. Közben már megsütöttem és nagyon finom lett a pogácsa!
Joli

jolimam
jolimam Fri, 2012-10-19 12:38

Kedves Kripili!

Légyszíves válaszolj! Két hajtogatás közben nem kell pihentetni a tésztát?
Köszönöm: Joli

490
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 25 g
tejföl 3 ek
tojássárgája 2 db
3 tk
sajt 20 dkg