r
Nosalty Logó

Extra sajtos-túrós pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kripili
Extra sajtos-túrós pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3921 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 313 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14762 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    9335 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3921 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 313 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut, addig hozzáadjuk a túrót a masszához, és jól összedolgozzuk.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához, és ezt is jól átdolgozzuk.
  3. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só (a hozzávalóknál direkt sorrendbe írtam).
  4. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég egy fél órát keleszteni letakarva.
  5. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
  6. A tészta szépen feldagad legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Beleszórjuk a reszelt sajt kb egyharmadát, és előszőr félbe, majd ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, hajtogat... ezt 3x kell megismételni, arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt a tetejét megszórni!
  7. Az utolsó hajtogatás után kb. 2 ujj magasra hagyjuk a nyújtásnál.
  8. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is, nem kell félni, ha kicsit sápadtnak tűnik, átsül, de mindenki ízlése szerint:) (Én csak sütőpapírt rakok alá, de lehet egy kis vajat is a tepsi aljába. Ja igen, én nem teszeka tetejére tojást, mert a sajt elég!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 421
  • Össznézettség: 208978
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Amikor kivesszük a sütőből, és ha sütőpapírral csináltuk kicsit várjunk, utána nem fog ráragadni, de én minden adagnál új papírt vágtam, mert mindig elszakítom a türelmetlenség miatt. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Extra sajtos-túrós pogi
kripili 13 recept

Pogácsa a nagy kedvenc... sajnos itt és máshol is találtam már nagyon frankó pogi recepteket, de valahogy nem akart az igazi lenni... egyik nap bepipultam, és amire innen-onnan emlékeztem fejből összeszedtem, ami volt itthon és kipróbáltam az én elképzelésem szerint beledobálni, ami kellhet... még jó, hogy a végén emlékeztem rá:) Ez az ÉN pogi receptem, nagyon finom, még másnap is, nem keményedik meg. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ez nagyon guszta..:-O Köszönöm.

Olaszné Anci

Csatlakozom Éva-Anyócához, szerintem is nagyon guszta, gratulálok ! Mentve. Üdv: Anci

kripili

nagyon nagyon köszönöm:) finom is nagyon:)

afonyka

Vasárnap megsütöm, nagyon guszta. :)

Törölt felhasználó

Ez gyönyör????, holnap bevásárolok hozzá :))))

Telka

Köszönöm .... Nagyon jó a recept és tuti fincsi is lesz , holnap este sütés lesz ..Köszi

Törölt felhasználó

Én is imádom a rögtönzést! Két receptb?l "gyúrtam" egy pogácsa tésztát: Sajtos-túrós pogácsa Hozzávalók: 60 dkg. Liszt, 1 kocka margarin, /vagy 15 dkg. Zsír/ 25 dkg. Félzsíros tehéntúró, 10 dkg reszelt sajt, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás sárgája, 1 púpos ev?kanál só, 3 dkg éleszt?, 1 dl tej, 1 ev?kanál cukor. Elkészítés: Langyos cukros tejben futtatom az éleszt?t, a tejfölben /ne legyen túl hideg/ simára keverem a tojás sárgákkal és sóval. A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzá a futtatott éleszt?t, a tojásos tejfölös anyagot és a túrót. Alaposan összegyúrom, 30 percig pihentetem. Majd ujjnyi vastagra nyújtom, megszórom a reszelt sajt 2/3-ával és szorosan feltekerem, mint a rétest. Sodrófával kissé megütögetem, keskeny hosszúkás formára nyújtom kicsit és félbe hajtom. Megint pihentetem kb 30 percet. Ekkor kb 2 ujjnyi vastagra nyújtom, 1 tojásfehérjét kissé felverem, ezzel lekenem a tésztát be rácsozom késsel és kb 5 cm átmér?j? formával kiszaggatom és kikent gáztepsibe rakom, kis közt hagyva, mert növekednek. A maradék reszelt sajttal meg szórom és 200 fokra el?melegített süt?ben szép pirosra sütöm. Tipp: Mivel az én gázsüt?m elég vacak, ezért ha a pogácsák alja már szép piros, meg fordigatom ?ket és pár percre visszateszem a süt?be, hogy a teteje is meg piruljon. Figyelni kell, nehogy megégjen. Macerásnak t?nik, de nem az! Egyébként isteni finom, egy hét után is puha pogácsa, és fagyasztható is.

kripili

ez szuper:) és miért nem írod meg:)?

kripili

köszi mindenkinek és nagyon hajrá,tuti siker:) várom a sikerélményeket:)

Törölt felhasználó

Tegnap este elkészítettem, mindenkinek csak ajánlani tudom! Nekem volt még otthon egy kis juhtúróm, azt is belekevertem :) Ez az els? olyan jól sikerült pogácsám, ami valóban még ma reggelre is puha maradt és az íze is isteni! Köszi a receptet!!

kripili

nagyon örülök és további sikeres sütögetést hozzá a késöbbiekben:) a juhtúró is jó ötlet,ki is fogom próbálni vele:)

jolimam

Kedves Kripili! Légyszíves válaszolj! Két hajtogatás közben nem kell pihentetni a tésztát? Köszönöm: Joli

kripili

nem kell,de lehet,szerintem felesleges,mert jó így is:) jó sütést:)

jolimam

Köszönöm szépen a gyors választ. Közben már megsütöttem és nagyon finom lett a pogácsa! Joli

kripili

örülök:)

Ekka969

Elszeretném mondani, hogy Én a hét elején olvastam ezt a receptet és már 4 adagot sütöttem bel?le, szerintem ez a tökéletes pogácsa recept, köszönjük, hogy feltöltötted, egyszer?en csodálatos !!! :))

kripili

nagyon köszönöm,örülök:)

bridge

Kedves Kripili! Szeretném megköszönni a receptet, mert szuper jó! Most sütöttem meg és nagyon-nagyon finom lett! Eddig nekem minden pogim túl kemény lett, kiszáradt. Hát ez nem! Mivel nekem jó sok sajtom volt itthon, ezért majdnem 2x annyit tettem bele. Csodás lett! Annyi hiba van csak az oldalon, hogy a képnél a sütési id? 60 perc....ezzel szemben kb. max. 20 perc alatt készre sül, de ez úgyis látszik sütés közben! Köszi még1x. Bridge

kripili

jogos a sütési id?......3x20percre gondoltam,összesen akartam feltüntetni:)de módosítom majd:)nekem 3 tepsi szokott lenni és arra gondoltam,de nagyon örülök,hogy ízlett:) még jó sokszor lakjatok jól vele:)

Törölt felhasználó

Szia! Amikor megláttam a recepted, tudtam,hogy meg kell csinálnom. Így is lett. Fantasztikusra sikeredett, még úgy is, hogy nomád körülmények között, a kollégiumunk gyengén felszerelt konyhájában sütöttem meg. (Szóval, aki nem nagyon tud még sütni, annak is ajánlom ezt a receptet,mert elronthatatlan!!!) Még egyszer köszönöm! :)

kripili

én köszi és nagyon örülök:))))

Ágica-92

Most sül az utolsó tepsi pogácsa. Nagyon finooom! Köszönöm én is ezt a receptet!:)

kripili

egészség és buék:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek