r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 10.

NS
Sajtos pogácsa 10.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

613
Kalória
12.5g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
38g
Zsír
35.4g
Víz
69.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
651.3mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    379.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12192.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    8746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 6128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót, a margarint és a zsírt összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk az élesztőt. Nem kell felfuttatni! Ezt is hozzádolgozzuk.
  3. Végül a tojás és a tejföl. Annyi tejfölt használjunk, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk.
  4. Ezután tegyük egy tálba, fedjük le, és tegyük hűvös helyre, hűtőbe egy éjszakára.
  5. Másnap mikor nekiállunk, a szokásos módon járjunk el: kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk. Vagdossuk be a tetejét, és kenjük be felvert tojással. Szórjuk be reszelt sajttal.
  6. Jöhet a szaggatás, majd a margarinnal kikent tepsiben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept a párom nagymamájától van. Isteni finom. Érdemes kipróbálni! Én az egy hónapos babám mellett is el tudtam készíteni. Bár gondolom az is sokat jelent, hogy annyira jó kisfiú. :) 

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek