Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa 10.

Sajtos pogácsa 10.
Sajtos pogácsa 10.
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a párom nagymamájától van. Isteni finom. Érdemes kipróbálni! Én az egy hónapos babám mellett is el tudtam készíteni. Bár gondolom az is sokat jelent, hogy annyira jó kisfiú. :) 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a margarint és a zsírt összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk az élesztőt. Nem kell felfuttatni! Ezt is hozzádolgozzuk.
  3. Végül a tojás és a tejföl. Annyi tejfölt használjunk, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk.
  4. Ezután tegyük egy tálba, fedjük le, és tegyük  hűvös helyre, hűtőbe egy éjszakára.
  5. Másnap mikor nekiállunk, a szokásos módon járjunk el: kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk. Vagdossuk be a tetejét, és kenjük be felvert tojással. Szórjuk be reszelt sajttal. 
  6. Jöhet a szaggatás, majd a margarinnal kikent tepsiben megsütjük. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Same

Mióta szakács: 2009.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

omlós sajtos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

612
finomliszt 70 dkg
margarin 25 dkg
mangalica zsír 10 dkg
élesztő 2 dkg
2 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 dl
tojás 1 db
sajt 15 dkg