r
Nosalty Logó

Lúdláb Nyinyinagyi konyhájából

Nyinyinagyi
Lúdláb Nyinyinagyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1275
Kalória
22.3g
Fehérje
166.6g
Szénhidrát
59.1g
Zsír
88.7g
Víz
288.9g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
90.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5151.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    999.7 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2478 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 7651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Lassan hozzáöntjük a hideg tejet és a fekete kávét, hogy ne legyen csomós, sűrűre felfőzzük.
  5. Amikor langyos, hozzákeverjük a vajat és jól kikeverjük. Hagyjuk kicsit a hűtőben megdermedni.
  6. A kihűlt piskótára kenjük, betesszük a hűtőbe, amíg a krém teljesen kihűl.
  7. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, annyi étolajjal, hogy jó folyós legyen.
  8. A kihűlt krém tetejére kenjük és felszeleteljük nagyobb négyzetekre, amit átlósan is elvágunk, hogy olyan legyen, mint a lúd lába.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x22

Az édesanyám szokta gyakran sütni ezt a süteményt, de nem találtam meg a receptjét. Azt biztosan tudtam, hogy feketekávét szokott beletenni. Sokáig kerestem mindenhol az ilyen receptet, de nem igazán találtam kedvemre valót, így több receptből gyúrtam ezt össze, finom lett.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek