r
Nosalty Logó

Lúdláb csokis tükörglazúrral

Pancsika
Lúdláb csokis tükörglazúrral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csokis piskóta

Párizsi krém konyakos meggyel

Csokis glazúr

Süti összeállítása

614
Kalória
9g
Fehérje
70.6g
Szénhidrát
38.6g
Zsír
73.7g
Víz
174.2g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
51.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csokis piskóta

Párizsi krém konyakos meggyel

Csokis glazúr

Süti összeállítása

Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csokis piskóta

Párizsi krém konyakos meggyel

Csokis glazúr

Süti összeállítása

Összesen 7379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csokis piskóta

Párizsi krém konyakos meggyel

Csokis glazúr

Süti összeállítása

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    463.7 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1237 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    847.7 g
  • Cukor
    618 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

Víz

  • Összesen
    884.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2873 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 7379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 24 cm-es kör alakú tortaformát, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.

Párizsi krém konyakos meggyel

  1. Előző este beáztatjuk a meggyet egy befőttesüvegbe a konyakkal, és lezárjuk az üveget.
  2. A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és 26 dkg vajat. Az egészet kevergetés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kanálról picit két ujjunk közé veszünk, és ha 1-2 cm-ig tudjuk húzni a csokiszálat anélkül, hogy "elszakadna", akkor megfelelő). Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A maradék vajat habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.

Csokis glazúr

  1. A tejszínbe beleöntjük a vizet, és feltesszük forralni. A kakaóport összekeverjük a cukorral, és belekeverjük a tejszínbe, majd az egészet kb. 2-3 percig főzzük.
  2. Közben a zselatinlapokat beáztatjuk vízbe a használati útmutatója szerint (kb. 5 perc), majd ha lágyak lettek a lapok, akkor kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a meleg masszába keverjük.
  3. Utána az egészet átszűrjük, és hagyjuk kb. 25-27°-ra kihűlni.

Süti összeállítása

  1. Leválasztjuk a piskótát a sütőpapírról, és megfordítva tesszük egy tálcára.
  2. A párizsi krém 2/3 részét szépen eloszlatjuk a piskótán, majd a konyakos meggy nagy részét egyenletesen elosztjuk a krémen (kb. 12 szeletes lesz a torta, így 12 szemet visszatartok a díszítéshez).
  3. A maradék párizsi krémmel befedjük a meggyszemeket, és folpackkal fedve néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Ha megdermedt a krém a piskótán, akkor elkészítjük a tetejére a glazúrt, melyet rétegezve öntünk a tortára, hogy kiegyenlítse az esetleges egyenetlenségeket.
  5. Tetejét friss tejszínhabbal és a félretett konyakos meggyszemekkel díszítjük. (Ezt érdemes fogyasztás előtt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Egyik kedvenc csupacsoki süteményünk, ami hűtőben akár 4-5 napig is eláll.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek