Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb csemege

Lúdláb csemege
Lúdláb csemege
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készült a torta, mivel a lúdláb a kedvence, szinte minden évben elkészítem, némi külső változtatással.

hozzávalók / 4 adag

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
  2. Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
  3. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük. Jó sűrű kemény állagúnak kell lennie. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd robotgéppel felhabosítjuk.
  4. A tojásokból és a hozzávalóiból vékony tortalapot sütünk. Jó, ha előző nap elkészítjük, mert könnyebb bánni vele.
  5. A torta tetejére kenjük a párizsi krémet, majd a magtalan konyakos meggyeket belenyomkodjuk a krémbe körkörösen.
  6. Eligazítjuk a krémet a tetején, hogy szép sima legyen. Annyi krémet hagyunk, amennyi a díszítéshez kell.
  7. A hűtőbe tesszük addig, amíg a csokit gőz felett felolvasztjuk, és kevés olajat teszünk hozzá, hogy puhább maradjon a csoki állaga fagyás után is, a szeletelés miatt. Mert ha túl kemény a csokink, törik szeleteléskor.
  8. Ha megfelelően kihűlt a csoki, ráöntjük a tortára, és kenőkéssel eligazítjuk, az oldalát is bevonjuk egyenletesen. Megint hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki, lehet díszíteni a maradék krémmel, habzsákba tesszük, és csillagcsővel ízlés szerint díszítjük. A marcipánt még előtte tesszük rá, amikor még a csoki nem köt meg. Hűtőbe tesszük, és jól behűtjük. Az oldalára habcukor fagyit is tettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 765
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lúdláb torta, lúdláb párizsi krémmel, konyakos meggyes csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Mon, 2013-03-18 23:33

Gyönyörű és nagyon finom lehet! Hamarosan meg kell próbálnom megcsinálni. Köszönöm a receptet. Üdv: Kati

1154
habtejszín 2 dl
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
meggy 10 dkg
tojás 3 db
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
marcipán 5 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek