r
Nosalty Logó

Mogyorós lúdlábtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Mogyorós lúdlábtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 7544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5821.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3731 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2101 micro
Összesen 7544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával és a cukor kanalankénti adagolásával kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját egyesével, óvatosan keverjük a habhoz. Végül az átszitált lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Kifordítjuk a piskótát a tepsiből, és hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A krémhez egy lábasban a tejet feltesszük melegedni. Közben a tojást egy tálban kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
  2. A meleg tejből pár evőkanálnyit szedünk a tojásos masszához, és simára keverjük. Majd lassú tűzön, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a masszát a tejhez, és sűrűre főzzük.
  3. Amikor kezd sűrűsödni a krém, akkor beleolvasztjuk az étcsokoládét, és beleszórjuk a vaníliás cukrot, készre főzzük.
  4. Levesszük a tűzről a krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a habosított margarint is belekeverjük. Legvégül hozzáadjuk a pörkölt mogyorót és a lecsepegtetett meggyet. (A meggyből a díszítéshez ízlés szerint tegyünk félre néhány szemet.)
  5. A piskóta tetejét megkenjük a krémmel (két lapra is vágható a piskóta, és középre is tölthető a krém, ha valaki úgy szereti). A díszítéshez hagyjunk a krémből egy keveset.

Csokimáz

  1. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és bevonjuk vele a torta tetejét.
  2. A tortát hűtőbe tesszük, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Ezután kedvünk szerint díszíthetjük a süteményt a krémmel és a meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3924
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 19.

Ajánló

Ez a lúdlábtorta csokiimádók kedvence. A meggy kicsit könnyedebbé, a pörkölt mogyoró pedig a mogyorókrémhez hasonlóvá varázsolja a krémet. A pirított mandulás és a pörkölt diós változat is kiállta a próbát nálunk. A torta azonban elkészíthető olajos magvak híján is, úgy sem vallott még kudarcot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós lúdlábtorta
Tubicám 33 recept

Nagyanyám gyűjteményéből származik a recept, ami az ún. "expressz lúdláb" elkészítési módját leírja. Emlékszem, annak idején elég gyakran mentőövként szolgált a megsárgult receptfüzet ezen lapja, mert édességválság gyors leküzdésére a család legtöbbször kórusban Lúdlábtortát követelt. A Lúdláb kiadósabb változatát a mama ünnepnapokra tartogatta. Mi egyiket sem tudtuk megunni. A pörkölt mogyoró úgy vált hagyományos hozzávalóvá, hogy már nagyim is szerette a tortakrémeket pirított dióval megbolondítani. Ezt a tradíciót követve, azonban kicsit Ferrero Rocher ízvilágot idézve, én inkább pörkölt mogyival szoktam feldobni az amúgy is csodálatos édességet.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek