Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából

Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek sütemény a megmaradt tojásfehérjék felhasználásához. :)

Olvastam, hogy az eredeti Eszterházy torta tésztájában nem volt liszt. Kíváncsivá tett, muszáj volt kipróbálnom, de nem torta, hanem sütemény formájában készítettem el, jóval egyszerűbb díszítéssel a tetején.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Krém

Díszítéshez

  • 5 dkg dió (darált)

ajánlat

Ebből az adagból egy kisebb 18 cm átmérőjű torta is készíthető: a sütőpapírra 18 cm átmérőjű köröket rajzoljunk, azon oszlassuk el a tésztát, és így süssünk 4 tésztalapot. A végén pedig az oldalát is kenjük meg krémmel (tegyünk félre keveset, mielőtt 4 részre osztjuk a krémet), és szórjuk meg darált dióval.

Érdemes a diót darálás előtt száraz serpenyőben megpirítani kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni, és ha már lágy hab állagot kapunk, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a fahéjjal.
  2. A masszát osszuk két felé, és kb. 29x35 mm, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.
  3. Külön-külön (ha légkeveréses a sütőnk, akkor akár egyszerre is) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük őket.
  4. Ha már kissé kihűltek, fordítsuk meg, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan, mert ilyenkor még elég törékeny.

Krém

  1. A tejből és pudingporból főzzünk pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  2. A szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a pudingot, és ízlés szerint rumot vagy rum aromát.

Összeállítás, díszítés

  1. A kihűlt lapokat vágjuk félbe (így 4 lapot kapunk). A krémet is osszuk 4 részre.
  2. Egy lapot helyezzünk olyan tálra, deszkára, tányérra, amin majd vágni tudjuk a süteményt. Kenjük meg egy rész krémmel, tegyük rá a következő lapot, és így rétegezzük, amíg a 4. lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét díszítésképpen szórjuk meg darált dióval.
  3. Hűtőben pihentessük pár órát, mielőtt felszeleteljük. Ha szép szeleteket szeretnénk, a kést langyos vízben öblítsük le minden vágás előtt.
  4. Ebből a mennyiségből nem sok, kb. 10 normál sütemény szelet lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 198
össznézettség: 124 372
elküldve: 56
receptkönyvben: 572
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 2

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós szelet, diós sütemény, Eszterházy sütemény, Eszterházy szelet, lisztmentes sütemény, diós sütemény liszt nélkül, diós krémes sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-09-21 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.09.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-07-09 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dadimami
dadimami Tue, 2018-03-20 23:26

Ez a süti is megérdemelte volna, hogy bevezd a receptversenybe!

Kozmane2
Kozmane2 Thu, 2016-11-24 11:35

Én meg igazi kunsági ferdinádnot sütök belőle, mert pont annyi tojássárgája kell hozzá

Kozmane2
Kozmane2 Thu, 2016-11-24 11:33

Én meg igazi kunsági Ferdinándot sütök belőle, mert pont annyi tojás sárgája kell hozzá!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-11-24 02:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-11-23 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-11-22 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Motyóbábi
Motyóbábi Mon, 2016-11-21 22:25

csodálatos! viszont ezt a tökéletes tésztát bűntett bolti pudinggal tölteni! ehhez valódi vaníliakrém kell! :)
köszönöm a receptet!

878
tojásfehérje 6 db
dió 20 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 1 csipet
1 csipet
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
dió 5 dkg