r
Nosalty Logó

Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából

Audrey
Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítéshez

878
Kalória
15.5g
Fehérje
78.6g
Szénhidrát
58.6g
Zsír
49.7g
Víz
64.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
64.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 4392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 4392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni, és ha már lágy hab állagot kapunk, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Végül óvatosan forgassuk össze a darált dióval és a fahéjjal.
  2. A masszát osszuk két felé, és kb. 29x35 cm, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük szét egyenletesen.
  3. Külön-külön (ha légkeveréses a sütőnk, akkor akár egyszerre is) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük őket.
  4. Ha már kissé kihűltek, fordítsuk meg, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Óvatosan, mert ilyenkor még elég törékeny.

Krém

  1. A tejből és pudingporból főzzünk pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  2. A szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a pudingot, és ízlés szerint rumot vagy rum aromát.

Díszítéshez

  1. A kihűlt lapokat vágjuk félbe (így 4 lapot kapunk). A krémet is osszuk 4 részre.
  2. Egy lapot helyezzünk olyan tálra, deszkára, tányérra, amin majd vágni tudjuk a süteményt. Kenjük meg egy rész krémmel, tegyük rá a következő lapot, és így rétegezzük, amíg a 4. lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét díszítésképpen szórjuk meg darált dióval.
  3. Hűtőben pihentessük pár órát, mielőtt felszeleteljük. Ha szép szeleteket szeretnénk, a kést langyos vízben öblítsük le minden vágás előtt.
  4. Ebből a mennyiségből nem sok, kb. 10 normál sütemény szelet lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Remek sütemény a megmaradt tojásfehérjék felhasználásához. :) Olvastam, hogy az eredeti Eszterházy torta tésztájában nem volt liszt. Kíváncsivá tett, muszáj volt kipróbálnom, de nem torta, hanem sütemény formájában készítettem el, jóval egyszerűbb díszítéssel a tetején.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek