r
Nosalty Logó

Linzer 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Linzer 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 3589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, mézes sütemény fűszerkeveréket és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
  4. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, felső sütősínen pontosan 10 percig sütjük.
  6. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd a lyukakba is teszünk még egy kicsit.
  7. Kevés széttört étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk. Hűlni hagyjuk. A dermedő csokit kis zacskóba kanalazzuk , pici lyukat vágunk a sarkán, és a linzerek tetejére csurgatjuk.
  8. Végül meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 100001
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 20.

Ajánló

Lezárt dobozban sokáig puha marad.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzer 2.
Szintia 89 recept

Egy kis mézes sütemény fűszert csempésztem a linzertésztába, amitől különleges lesz az íze.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszet?s,gyönyör? fotó. Gondolom maga a süti is fincsi.

Szintia

Köszönöm Pearls! Számtalanszor megsütöttem, többféle változatban is! A Gyerekeim egyik kedvence a Linzer!:)

Törölt felhasználó

Én egy 13 éves lány vagyok ... Anyukám meg szeretné sütni de mondtam neki hogy majd én megsütöm... :) Kedves Mennyei Manna tanácsot szeretnék kérni tölled! :O Szerinted ha én elkészítem sikerülni fog ?? :S De nagyon s?rg?s lenne a válaszod léccives írj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szia!!! Én nem a Mennyei Manna vagyok, de azt mondhatom, hogy ilyen elszántsággal és buzgalommal ahogyan Te készülsz még szebb és ízletesebb lesz mintha egy feln?tt készítené! Sok sikert!!!! Kellemes Karácsonyt!!!

Törölt felhasználó

Én egy 13 éves lány vagyok ... Anyukám meg szeretné sütni de mondtam neki hogy majd én megsütöm... :) Kedves Mennyei Manna tanácsot szeretnék kérni tölled! :O Szerinted ha én elkészítem sikerülni fog ?? :S De nagyon s?rg?s lenne a válaszod léccives írj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szintia

Szia Klaudia! Biztos vagyok benne, hogy Neked is sikerül! Inkább babrás, mint bonyolult. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl a linzereket! Nem kell, hogy szint kapjon, megpiruljon, mert akkor kiszárad és kemény lesz! Éppen csak meg kell sütni! Amikor még meleg, vigyázz vele, mert könnyen törik, de miután kih?lt nincs gond vele! Nekem hagyományos gázsüt?m van, pont 10 perc az ideális, de azt javaslom nézegesd inkább többször az els? tepsi sütésedet és tapasztald ki nálad hány perc alatt sülnek meg a sütik! Sok sikert! Nagyon drukkolok Neked!+++ Szintia

Törölt felhasználó

Kedves mennyei manna köszönöm a gyors válaszod... ugy gondoltam hogy megsütöm karácsonra is azt szeretném megtudni hogy el?z? nap este begyurom a tésztát másnapra nem-e leessz baja elörre is köszönöm klaudia(:

Szintia

Szia! Begyúrhatod el?z? nap este ;) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

ezt ma ki is próbálom és ha beválik akkor ezt sütöm karácsonyra is

Törölt felhasználó

A vaj,vagy ráma helyett próbáljátok meg zsírral! Én évek óta azzal sütöm és a lekvárral való össze ragasztás után kb 1 óra múlva puha és nem is szárad meg!

Deérné Mari

Kedves simmsala ! Ha zsírral sütöd, akkor mennyi zsír kell bele a margarin helyett ? El?re is nagyon köszönöm a válaszod.

agi300

Tegnap megcsináltam, hála Istennek dupla adagot. Tökéletes lett!! Köszönöm

Szabóné Ildikó

Nagyon finom,és könnyen elkészíthet?.Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Elkészítettem a sütit, nagyon könny?, isteni finom, a mézes f?szerkeverék megbolondította! köszönöm BOLDOG KARÁCSONYT!:):)

Törölt felhasználó

Isteni finom ! Köszi a receptet! Mentve ! :

Anzselina

Elkészítettem ezt a remek linzert!! Nagyon finom lett! Köszönöm az élményt!

Pastuhova

Remek recept isteni finom lett és jó puha akár csak cukrászdából lenne :) Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.