Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás karácsonyi linzer

Datolyás karácsonyi linzer
Datolyás karácsonyi linzer
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baráti összejövetelre készültem karácsony előtt, ahol tudtam, hogy gluténérzékeny és laktózérzékeny személy is lesz, így igyekeztem az ő kedvükben is járni. A süti természetesen a mindenevő barátok körében is osztatlan sikert aratott.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Magozzuk ki a datolyákat, és 1 órára áztassuk be langyos vízbe, majd nyomkodjuk ki, amennyire lehetséges. A chia mag hozzáadásával, botmixer segítségével pürésítsük addig, míg szép krémes nem lesz, és már nincsenek benne nagy darabok.
  2. A kókuszolajat olvasszuk fel és öntsük a datolyához, majd reszeljük bele a gyömbért és a narancs héját. Az egész fűszereket törjük össze mozsárban, és mehetnek a többi hozzávalóval együtt a keverékbe. Dolgozzuk össze alaposan az egészet, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  3. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  4. Csípjük le először nagyjából a negyedét a tésztának, és kicsit gyúrjuk össze a kezünkben, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ne túl sokáig, mert akkor nagyon ragacsos lesz. Rizslisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagságúra, és szaggassunk belőle tetszőleges formákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezve mindössze 8 percig süssük, majd hagyjuk kb. fél órát hűlni a sütiket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 5 001
elküldve: 5
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nikikoncz

Mióta szakács: 2015.08.31.
10 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

paleo aprósüti, gluténmentes linzer

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

120
datolya 170 g
rizsliszt 150 g
chiamag 10 g
narancslé 1 fél narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
gyömbér 10 g
kókuszolaj 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
szegfűszeg 1 kávéskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 teáskanál