r
Nosalty Logó

Leveles túrós pogácsa egyszerűen

Erzso83
Leveles túrós pogácsa egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

868
Kalória
24.2g
Fehérje
82g
Szénhidrát
48.7g
Zsír
76.7g
Víz
228.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13434.5 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    8489 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2334 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. A túrót érdemes szitán áttörni, mert úgy még krémesebb lesz, de el is hagyhatjuk ezt a folyamatot, elég, ha jó alaposan áttörjük. A vajat vagy margarint hidegen kockára vágjuk. A tejfölt meglangyosítjuk, és elkeverünk benne 2 tojássárgáját és a sót.
  2. A lisztet átszitáljuk, hogy levegősebb legyen, és gyors mozdulatokkal szétmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a túrót, a tojásos tejfölt és az élesztős tejet. Összedolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk egy nagy lappá, a sajtot lereszeljük, és megszórjuk a lapot a sajt kétharmadával, majd a hosszanti oldalán szorosan feltekerjük. Letakarjuk, és ismét egy fél órát pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a sütő aljára egy fém tálba vagy konzervdobozba vizet teszünk, hisz a kelt tésztának jót tesz a gőz.
  5. A tésztatekercset kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra, megkenjük a harmadik tojássárgával, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Csíkokra vágjuk, és felkockázzuk. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet már 10 éve készítem, egy 2007-es Kiskegyed konyhája újságban fedeztem fel, és nagyon szeretem elkészíteni, hisz leveles tésztát kapunk, de nem a megszokott módon kell csinálni. Egy jó levessel kitűnő ebéd is lehet, de bulikon, vendégváróként is tökéletes partifalat.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...