Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-szalonnás sörkifli

Hagymás-szalonnás sörkifli
Hagymás-szalonnás sörkifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült hagymával töltött sörkiflit sváb sörkiflinek is hívják. A hagymás tölteléket szalonnával is készíthetjük. Egyszerű, ízletes sörkorcsolya.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A szóráshoz

  • ízlés szerint (durva szemű)

ajánlat

Sör- és borkorcsolyának egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet, a zsírt, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragad, lisztet adunk hozzá. Langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Vékonyan fölszeleteljük a megtisztított hagymát. Zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zsírt. Sózzuk, borsozzuk, és a hagyma karamellizálódásáig sütjük.
  4. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a hagymás töltelékkel, háromszögekre vágjuk, amelyeket kiflikké tekerünk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket, és 15-20 percig pihentetjük. Ezt követően megkenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 187
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sváb kifli, szalonnás kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
disznózsír 1 ek
tojás 1 db
1.5 teáskanál
cukor 0.5 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint