r
Nosalty Logó

Leveles kelt pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Leveles kelt pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 869 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 3475 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 298 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 869 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    3952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3475 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos tejjel, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Én még 2-3 evőkanál lisztet is szoktam keverni hozzá, így egy "gyors kovászt" kapunk. 4-5 perc alatt életre kel az élesztőnk.
  2. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a tészta hozzávalóihoz (a vaj és a sajt kivételével). A tésztába egy egész tojás és egy tojássárgája kell, a maradék tojásfehérjével fogjuk lekenni majd. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, szép nagyra, amely akkora, mint a gyúródeszkánk. A puha vajat elkenjük a tészta felületén, majd megszórjuk a reszelt sajt felével.
  4. Most, mint a bejglit, feltekerjük, és a kezünkkel ellapogatjuk, majd rásegítünk a nyújtófával is. Ha túl hosszú lenne a "bejglink", akár ketté is vághatjuk, hogy jobban elférjünk a deszkán a nyújtással. Nem kell túl vékonyra (nem is igazán tudnánk) nyújtani.
  5. A leggazdaságosabb, ha szögletesre vágjuk a pogácsákat, sőt én ezt is javasolnám! Átpakoljuk a nagy tepsire (én elég sűrűn raktam, hogy ráférjenek), megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Ha nincs sajtunk, akkor elég vajjal megkenni a kinyújtott tésztát és úgy feltekerni, a tetejére lehet szezámmagot, mákot, köményt vagy bármi mást szórni, úgy is nagyon finom. De nagyon javaslom, hogy a tészta kenéséhez vajat használjatok, mert attól lesz nagyon jó az íze!
  7. Előmelegítjük a sütőt (addig újra kel a tésztánk), és pirulásig sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4946
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a pogácsákat, és ez egy igazán egyszerű, ugyanakkor finom tészta. Ez a tészta nálam édes és sós változatban is megtalálható... Ez az úgynevezett joly joker tészta nálam. Remélem, nálatok is az lesz :-)

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek