Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors sajtkrémes pogácsa

Gyors sajtkrémes pogácsa
Gyors sajtkrémes pogácsa
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyorsan elkészíthető nassokat, ezért örültem meg ennek a receptnek is, amikor évekkel ezelőtt ráakadtam. Gyakran elkészítem, gyorsan megvan, ha váratlanul bejelentkezik hozzánk valaki egy délutáni kávéra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Tegyük bele az egész tojásokat, a sajtkrémet és a tejfölt, állítsuk össze.
  3. Hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Kenjük meg egész tojással, és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 509
elküldve: 3
receptkönyvben: 371
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtkrémes-sajtos tallérok, sajtos aprósütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabica0428
gabica0428 Sun, 2012-01-29 17:07

Sziasztok!
Én is elkészítettem a pogit tegnap és nagyon fini lett! Ma újra el kellett készítenem , mert hamar elfogyott. Gondoltam kicsit kísérletezek. Hát nem kellett volna! :S Ez a recept így jó ahogy van!
Kicsit több sajtkrémet tettem bele és sütőpor helyett szódabikarbónát és nem tudom mi lehet az oka , de a tésztája hasonló lett a piskóta tésztához, gondolom a szódabikarbónától és amit nem értek hogy sárgább lett és édeskés ízű mintha cukrot tettem volna bele pedig nem. Létezik hogy a szódabikarbóna miatt lett édes? Többet nem változtatok a recepten :D

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2012-01-29 23:40

Szia Gabica!
Örülök, hogy bejött a recept:-) Hogy miért lett édes, azt nem tudom, de a piskóta állagot biztosan a szódabikarbónától kapta, az nagyon lazít.
Kívánom, hogy még sokszor elkészítsd, és jó étvággyal fogyasszátok!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Mon, 2011-11-07 09:34

Sajnálom, hogy nem ízlett! Nem túl nagy adag, nálunk gyorsan elfogy, nincs ideje megszáradni!

zafirov
zafirov Sat, 2011-11-05 21:56

Hát elkészítettem, de nem lesz a kedvencünk. Kár a sajtkrémért mert egyáltalán nem lehet érezni benne, és hamar kiszárad a pogi :((

zafirov
zafirov Sun, 2011-10-30 18:43

Jól hangzik elmentve, holnap elkészítem. Ha kicsit több sajtkrémet teszek hozzá lesz valami negatív hatása?

583
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 kk
1 kk
tejföl 2 ek
krémsajt 5 dkg
tojás 2 db
margarin 5 dkg
sajt 5 dkg