Nosalty Logó

Gazdag sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gazdag sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 4825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 360 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    361.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10443.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    5437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 4825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük benne.
  2. Kenyérsütő üstjébe vagy dagasztógépbe tesszük alulra a folyékony, felülre a szilárd alkotókat, és összedagasztjuk, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm-esre kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd borítékként összehajtogatjuk, letakarva pihentetjük fél órát, majd a szórást, hajtogatást még kétszer ismételjük. (Az utolsó után már nem kelesztettem, csak kinyújtottam újra.)
  4. A 1,5 cm vastagra kinyújtott tésztából szaggatóval kiszaggatjuk pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Tetejüket tojással vagy joghurttal megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal, 20 percig újra kelesztjük.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és a pogácsákat kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32298
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Fiaméknál suli buli volt, és vállaltam egy kis süti sütést. Nem készítettem még ilyen pogácsát, tehát lutri volt bevállalni, hogy olyasmit sütök, amit akkor találok ki, de szerencsére jól sült el a dolog. Nagyon könnyű, szépen megkelt, lágy, ízletes pogácsák kerekedtek a próbálkozásból.

Hozzászólások

witch

Nekem a Husvet szigetek jutott eszembe a keprol.*+* Ilyen magas pogacsakat meg eletemben nem lattam. :)

Évi néni

Igazán köszi. Ha lett volna id?m még keleszteni, még magasabbra n?ttek volna. Azt gondolom, az hajtogatás függ? is. Ha van türelmed esetleg még egyszer hajtogatni és megkeleszteni, akkor az Eiffel toronnyal találod szembe magad, mikor kinyitod a süt?ajtót. Üdv: Évi néni

Ollocska

Jaja, Évi néni turbó pogácsái mindig ilyen remekül néznek ki, az ízükr?l nem is beszélve. Van egy másik sajtos pogija, az akkorára megn?l, és olyan leveles, hogy le is d?l oldalra. Ezt is kipróbálom.

Évi néni

Melegen tudom ajánlani. Az eddigieknél is lágyabb, könnyebb. Már azóta többször elkészítettem a sikerre való tekintettel. Üdv: Évi néni

Ollocska

Különben mi az a félfogós liszt? Soha nem láttam még semmilyen polcon.Köszi Ollócska U.I.: Boldog karácsonyt, és egészségben gazdag új évet!

Évi néni

Auchanban vettem és a rétesliszt és finomliszt közötti a szemnagyság. Boldog Ünnepeket kívánok!

Ollocska

Ma van a napja hogy elkeszitem. Sosem ertem miert este 6kor allok neki. Felfogos lisztet nem sikerult felhajtanom a varosban (match, spar, aldi) ezert elfeleztem a mennyiseget es a fele retesliszt, a masik fele buzcsiras finomliszt. A teszta allaga nagyon konnyu, szepen elkezdett levelesedni is. Holnapra akkora leszek, mint egy lufi! Imadom a nyers tesztat, es ami szaggatas mellol leesik (noha igyekszem, h minel kisebb essen le) azt mind felfalom.

Ollocska

Mindegyik eldol oldalra. Latom a fenykepen a Tied szep magas marad. Vajon mit rontok el? 3x hajtogattam. Kicsit feljebb vettem a hofokot, mert ugy elkelnek 180on, hogy csak egy paca lesz mindegyikbol mire kiveszem oket.

Évi néni

Az enyém is görbül, ne gondold, hogy nem. Lehet, hogy valamivel több folyadékot tettél hozzá? Más ötletem nincs. Én a 180 fokhoz még hozzáteszem a h?légkeverést, ami + 20 fokot jelent. Lehet ez is az ok. Pogácsát általában 200 fokon kell sütni. Tudom, hogy kitartó vagy és fog az neked sikerülni. Egyébként a ferde pogi is olyan finom, mint az egyenes. Kitartás!!! Üdv: Évi néni

Ollocska

O, hat koszonom a tanacsodat. Szerintem mindig 1 hangyabokanyival tobb nedvesseget rakok belejuk (de ebbe asszem' nem is kellett tej) de csak azert, mert a hutobe bujtattam el a lisztjeimet a molyok elol, es ott kiszaradnak. Ughogy amikor mar latszik, hogy a felesleges lisztet semmi sincs ami felvegye, olyankor adok neki par cseppet, de ennyi. A kenyernek pl. jot is tesz, ha nem 4 dl amit irsz, hanem 5 dl vizet rakok. Sokkal konnyebb lesz a teszta. Mindig azt a hofokot hasznalom, amit Te is, tudod, legkeveresem van nekem is, de ez a suto valahogy nem fog annyira jol, tehat ha 180at irsz pl. valahol, akkor az lehet 190-200 is, valahogy pontatlan a dolog. A kelesztesi idovel is gondjaim vannak, mindig tobb ido tellik el 2 hajtogatas kozt, mint fel ora. Lehet, hogy akkor kel "el". Az izevel nem volt semmi gondom, eletem legeslegfinomabb pogacsaja lett, szerintem a Daubnernel se ettem ilyen jot. Melegen felfaltuk a felet ketten. Lehet, hogy nagyobb szaggatoval fogom megprobalni, hatha akkor nem tud lefordulni oldalra. Koszonom a biztatast, es a mennyei receptet! :)

Évi néni

A nagyobb szaggató jó ötlet, mert a kicsik valóban el szoktak d?lni. Rá.jössz te szépen mindenre és lehet, hogy már nem is lesz szükséged a receptjeimre. Persze én boldog vagyok, ha olvasod ?ket. Szép hétvégét! Üdv: Évi néni

Ollocska

Ugyan! Mikor mindenki megdicseri amit sutok, arra szoktam gondni, ha nem lennel, lennetek, Te, Petra, Dacota, Limara, sose tudnek ilyen cuccokkal kirukkolni a kozonsegnek :) Sutesnel nem nagyon merem megbontani a recik egyseget, mindig ragaszkodom, mert nem lehet elore tudni minek milyen szerepe lesz. A kenyerrel is emlekszel mennyit vacakoltam? Kb. 5x csinaltam meg, mire rajottem h a hutoslisztem az oka, azota megmelegitem a lisztet minden suteshez a mikroban, igy minden ugy kel a langyos lisztben, mint amiben bombat robbantottak. XD

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek