Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leopárd kalács Katharosztól

Leopárd kalács Katharosztól
Leopárd kalács Katharosztól
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre én is elkészítettem a" ragadozó "kalácsomat, ez valóban egy nagyon finom recept, igaz kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre látszik, és a végeredmény mindenképpen kárpótol a kissé több munkáért!

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat (a foltokhoz való anyagok kivételével) egy dagasztógépbe rakjuk, először a nedves, majd a szilárd anyagok következnek, ezután elindítjuk a dagasztást, szükség szerint kevés lisztet rakhatunk bele.
  2. A dagasztás után három részre osztjuk a tésztát, egy nagyobb és két egyforma kisebb részre. A nagyobb tésztát letakarva kelni hagyjuk.
  3. A két kisebb tésztába külön-külön beledolgozzuk a tejben elkevert kakaóport. Az egyik tésztába 2 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanál kakaópor jön, a másik tésztában 2 evőkanál tejben elkeverünk 2 evőkanál kakaóport. Én erre a műveletre is a dagasztógépet használtam, egyébként kicsit macerás ez a művelet.
  4. Ezután letakarva duplájára kelesztjük a háromféle színű tésztánkat. A megkelt tésztákat 8-8-8 részre vágjuk, majd a tenyerünkkel gömbölyűre formázzuk.
  5. Elkészítjük a háromszínű rudakat, ehhez először a világosbarna színű tésztából kb. 20-22 cm hosszú rudat sodrunk, majd a sötétbarnából egy akkora, kissé ovális lapot nyújtunk, amire ráfér a világos rúd tésztánk, ekkor egy kevés tojásfehérjével lekenjük a sötét lapot, ráhelyezzük a világos barba rudat, és becsomagoljuk bele.
  6. Kinyújtjuk a harmadik színezetlen tésztánkat, szintén kissé lekenjük, ráfektetjük az előzőekben összeállított rudat, ráhajtjuk a világos tésztánkat, majd a többi tésztával is így járunk el.
  7. Ha elkészültek a rudak, amik most már kívül fehérek, egyesével kicsit sodrunk rajta, hogy elérjük a szögletes sütőformánk hosszúságát. A formánkat sütőpapírral kibéleljük, belerakosgatjuk a tésztarudakat, majd letakarva kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
  8. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megkelt kalácsot kissé lazított tojásfehérjével lekenjük, majd megsütjük, tűpróba, ha a megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  9. Tipp: a sütőből kivett kalácsot forró cukros tejjel lekenhetjük, ettől szép fényes lesz a teteje. A sütőformánk kissé szélesebb legyen, mivel sütés alatt növekszik a tésztánk, nekem sajnos az egyik csík le is esett róla, ezért látni csak hét foltot, a nyolc helyett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

foltos kalács, kakaós kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

706
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
instant élesztő 7 g
cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
5 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 4 ek
tojásfehérje 1 db