r
Nosalty Logó

Leopárd kalács Katharosztól

Katharosz
Leopárd kalács Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

706
Kalória
20.8g
Fehérje
119.1g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
38.9g
Víz
126.1g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4288.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat (a foltokhoz való anyagok kivételével) egy dagasztógépbe rakjuk, először a nedves, majd a szilárd anyagok következnek, ezután elindítjuk a dagasztást, szükség szerint kevés lisztet rakhatunk bele.
  2. A dagasztás után három részre osztjuk a tésztát, egy nagyobb és két egyforma kisebb részre. A nagyobb tésztát letakarva kelni hagyjuk.
  3. A két kisebb tésztába külön-külön beledolgozzuk a tejben elkevert kakaóport. Az egyik tésztába 2 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanál kakaópor jön, a másik tésztában 2 evőkanál tejben elkeverünk 2 evőkanál kakaóport. Én erre a műveletre is a dagasztógépet használtam, egyébként kicsit macerás ez a művelet.
  4. Ezután letakarva duplájára kelesztjük a háromféle színű tésztánkat. A megkelt tésztákat 8-8-8 részre vágjuk, majd a tenyerünkkel gömbölyűre formázzuk.
  5. Elkészítjük a háromszínű rudakat, ehhez először a világosbarna színű tésztából kb. 20-22 cm hosszú rudat sodrunk, majd a sötétbarnából egy akkora, kissé ovális lapot nyújtunk, amire ráfér a világos rúd tésztánk, ekkor egy kevés tojásfehérjével lekenjük a sötét lapot, ráhelyezzük a világos barba rudat, és becsomagoljuk bele.
  6. Kinyújtjuk a harmadik színezetlen tésztánkat, szintén kissé lekenjük, ráfektetjük az előzőekben összeállított rudat, ráhajtjuk a világos tésztánkat, majd a többi tésztával is így járunk el.
  7. Ha elkészültek a rudak, amik most már kívül fehérek, egyesével kicsit sodrunk rajta, hogy elérjük a szögletes sütőformánk hosszúságát. A formánkat sütőpapírral kibéleljük, belerakosgatjuk a tésztarudakat, majd letakarva kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.
  8. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megkelt kalácsot kissé lazított tojásfehérjével lekenjük, majd megsütjük, tűpróba, ha a megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  9. Tipp: a sütőből kivett kalácsot forró cukros tejjel lekenhetjük, ettől szép fényes lesz a teteje. A sütőformánk kissé szélesebb legyen, mivel sütés alatt növekszik a tésztánk, nekem sajnos az egyik csík le is esett róla, ezért látni csak hét foltot, a nyolc helyett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x15

Végre én is elkészítettem a" ragadozó "kalácsomat, ez valóban egy nagyon finom recept, igaz kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre látszik, és a végeredmény mindenképpen kárpótol a kissé több munkáért! Forrás: net

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek