r
Nosalty Logó

Lengyel "mézeskalács"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
domanyn
Lengyel "mézeskalács"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 4075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Mézeskalács

Díszítés

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Mézeskalács

Díszítés

Elkészítés

Mézeskalács

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben a mézet, a vajat, a mézeskalács fűszerkeveréket összemelegítjük egy tálban. Ha már meleg, és jól összekevertük, vegyük le az edényt a tűzről, és jöhet bele a tej. Ha ezt is összekevertük, jöhetnek a tojások, ezeket is szépen elvegyítjük a mézes keverékünkben. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és az egy csipet sót. Keverjük át, majd öntsük bele a mézes keveréket, és egy habverő segítségével kevergessük addig, amíg homogén masszát nem kapunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd a sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A tepsi akkora legyen, hogy a kész tortából két lapot tudjunk csinálni!

Díszítés

  1. Gőz fölött megolvasztjuk az összetört csokoládét és a vajat.
  2. A kész tortából 2 lapot csinálunk: éles késsel hosszában félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral, majd visszaillesztjük a tetejét.
  3. Az olvasztott csokoládéval megkenjük szépen a torta tetejét. Díszítésként kis diódarabokkal (vagy mandulával, pekándióval, törökmogyoróval, aszalt gyümölccsel) szórjuk meg. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni, és ha már hideg, felszeleteljük.
  4. Jó étvágyat! :)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1923
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lengyel "mézeskalács"
domanyn 6 recept

Piernik, ami egy nagyon finom karácsonyi sütemény lengyel barátainktól; szó szerint mézes "kalács". Egyszerű és gyors az elkészítése, itt Poznanban, egy karácsonyi bulira sütöttem meg. A recept egy lengyel gasztronómiai oldalon talált recept fordítása.

Hozzávalók

Mézeskalács

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!