r
Nosalty Logó

Lencsesaláta zöldpaprikával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lencsesaláta zöldpaprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 258 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1032 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 177 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 258 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    2738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 1032 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Átválogatjuk, megmossuk a lencsét, majd beáztatjuk 30-40 percre. (Az áztatás a főzés idejét rövidíti, de el is hagyható.)
  2. Kisebb fazékban feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, a felszeletelt fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul. Lecsöpögtetjük róla a maradék levet.
  3. A salátalé hozzávalóit összekeverjük (természetesen ízlés szerint módosítható az összetétel), és ráöntjük a lecsepegtetett lencsét.
  4. A paprikákat kisebb kockákra vágjuk, és a salátához keverjük.
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21263
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Hűtőben tárolva több napig eltartható.

Receptkategóriák

Szeretem a lencsét. Mégis úgy adódik, hogy évente csak két vagy három alkalommal (beleértve a szilveszteri lencsefőzeléket is) kerül belőle étel az asztalra. Ennél jóval nagyobb figyelmet érdemelne, hiszen igen egészséges, lúgosító étel, valamint egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A lencséből leves és főzelék mellett különféle salátákat, krémeket, pástétomokat is készíthetünk. Az alábbi saláta olívaolajos, ecetes lével készült, friss zöldpaprikával ízesítve, amelytől igazán nyárias jellege lett. (Megemlíteném, hogy ez a saláta nyaralásunk alatt készült, egyszerű ízesítése ennek is köszönhető, hiszen csak néhány alapfűszer állt rendelkezésre. Természetesen tovább gazdagítható petrezselyemzölddel, paradicsommal, hagymával stb... Ez utóbbit szándékosan hagytam ki, mert a hagyma karakteres íze háttérbe szorítja a lencséét. És még valami: a kép hátteréül a tornác növényei szolgáltak:)

Hozzászólások (3)

Boribon

Pont lencsesalatat kerestem mar napok ota, olyat, ami nem majonezes. Koszonom!

Törölt felhasználó

Örülök:))

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet , nagyon finom lett :)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.