Nosalty Logó

Lencsefőzelék Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Lencsefőzelék Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3777 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 472 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9598.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1579 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    4524 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1502 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 3777 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Egy nagy lábosba feltesszük a füstölt tarját főzni. Közben a lencsét átmossuk.
  3. A rántást elkészítjük. Egy kis lábosba beletesszük az olajat. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. Rátesszük az olajra és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzátesszük a lisztet és kis lángon, kevergetve, kb 2-3 perc alatt megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Ekkor belekeverjük gyorsan a pirospaprikát és rögtön felengedjük hideg vízzel. Csomómentesre keverjük.
  4. Ha a tarja már fél órát főtt, akkor hozzátesszük a lencsét. A virslit megmossuk, felkarikázzuk és a lencséhez tesszük. Így együtt kb 30 percet főzzük, hogy a lencse megpuhuljon.
  5. Ha megpuhult a lencse, akkor a tarját kivesszük egy tányérra, és hőkiegyenlítéssel berántjuk a főzeléket. Hozzátesszük a citromlevet, a mustárt. Ha kell ilyenkor sózzuk, és ízesítjük még.
  6. A tarját szeletekre vágjuk, és ezzel tálaljuk a lencsefőzeléket.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13481
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ebben az évben is elkészítettem az újévi lencsefőzelékemet. Mi így szeretjük, friss kenyérrel tálalva.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.