Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék kuktában

Lencsefőzelék kuktában
Lencsefőzelék kuktában
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam itt egy sajtos cukkinifasírt receptet, amit nem tudtam mivel elkészíteni, mikor kitaláltam, hogy lencsefőzelékkel csinálom, még akkor is kicsit furcsának tűnt a kettő együtt. A végeredmény viszont finom lett, nekem nagyon ízlett. Természetesen ennek a receptnek nem az a lényege, hogy a cukkinifasírtot reklámozzam, nyilván a főzeléké a főszerep.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét beáztatjuk a vízbe egy éjszakára, rögtön a kuktában.
  2. Másnap megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, rárakjuk a tetőt. Kb. 1 óráig hagyjuk a legkisebb lángon főni.
  3. Mikor már sistereg, egy lapos fakanállal a szelep alá nyúlunk, és kieresztjük a gőzt az edényből, majd levesszük a tetejét.
  4. Megkevergetjük, hozzáadjuk a mustárt, citromlevet, borsot. Ha még nem elég sűrű, hagyjuk fedő nélkül rotyogni tovább.
  5. Mikor megfelelő a sűrűsége, és a lencse is megpuhult, hozzáadjuk az ecetet, és kész is a főzelék.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék, kuktában főzött lencsefőzelék, mustáros-ecetes lencsefőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

266
lencse 30 dkg
víz 1 l
0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
mustár 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
ecet 1 ek