r
Nosalty Logó

Lencse koreai módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiseszti
Lencse koreai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    2291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este hideg vízben beáztatjuk.
  2. Másnap tiszta hideg vízben csipetnyi sóval feltesszük főni, forrástól számítva 10-15 percig alacsony fokozaton főzzük, majd ezt az első főzővizet leöntjük róla, leszűrjük. A lencsét lefedve félrerakjuk.
  3. Egy keverőedényben összekeverjük a szósz hozzávalóit: a 4 dl víz, a szójaszósz, a nádcukor, a zúzott fokhagymagerezdek, a tisztított és lereszelt gyömbér és a pirospaprika kerül bele. Ez utóbbi lehet csemege vagy csípős paprika is, mindenkinél ízlés dolga, hogy szereti-e erősen, én csemege paprikát használtam.
  4. Egy nagyobb edényben az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az előfőzött lencsét, és felöntjük a szósszal. Fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük, amíg a lencse megpuhul, addigra a szósz nagy részét magába szívja. Ha túl híg lenne, pici hideg vízben elkevert kevés étkezési keményítővel sűríthető, ez függ a lencsétől.
  5. Utolsó lépésként kerül bele a szezámmag és a maroknyi apróra vágott petrezselyemzöld. Ezt csak elkeverjük benne, és elzárjuk a hőt, a fedő alatt még pihen pár percet.
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3505
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 12.

Ajánló

Húsmentes raguként párolt rizzsel tálalva. 

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

Végre valami más íz a babérlevélen és mustáron túl, ami ugyanolyan jót tesz a lencsének! Eszméletlen finom ragu, amit melegen párolt rizzsel, a maradékot hidegen pirítóssal percek alatt eltüntettünk. Nálunk idén ez volt a kötelező újévi lencsés fogás, de biztos vagyok benne, hogy évközben is elkészítjük majd. Találtam egy népszerű képgyűjtő oldalon egy "Korean sweet lentils" receptet, ami autentikus keleti zöldségekkel és eredetileg vörös lencsére íródott. Átalakítottam olyan módon, hogy megtartja az ázsiai beütését, de olyan alapanyagokból készíthető el, ami a konyhámban és a magyar boltokban általánosan elérhető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek