Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros párolt gombóc mákkal megszórva

Lekváros párolt gombóc mákkal megszórva
Lekváros párolt gombóc mákkal megszórva
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vejem imádja a kelt tésztaféléket, úgy mint a férjem is. Ha lehetne, a hét minden napján ezt ennék.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejből a cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. A kovászhoz hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Kidolgozzuk a könnyű tésztát, amit hagyunk meleg helyen megkelni.
  2. A meglisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egyforma kockákat vágunk belőle. Mindegyik kocka közepére teszünk egy teáskanál lekvárt, a széleit felhajtogatva gombócokat formázunk belőle, hogy ki ne csurogjon belőle a lekvár.
  3. Konyharuhával letakarva hagyjuk még kelni.
  4. Vízgőz felett pároljuk szitán keresztül kb. 10 percet fedővel letakarva, hogy a levegő ki ne jöjjön.
  5. Ha kész, kiszedjük a tányérra, olvasztott vajjal meglocsoljuk, mákkal és porcukorral megszórjuk. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 099
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekváros gőzgombóc, gőzgombóc eperlekvárral és mákkal, kelt-párolt gombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1067
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 4 dl
cukor 3 dkg
1 csipet
eperlekvár 20 teáskanál
porcukor 10 ek
mák 15 dkg
vaj 8 dkg