Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros bukta 8.

Lekváros bukta 8.
Lekváros bukta 8.
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptam egy kenyérsütőgépet, hogy eldönthessem, van-e nekem szükségem rá. Nos, jelenthetem, igen, bár inkább csak a dagasztó funkciója miatt. Végre ki tudom használni a kelt tésztákban rejlő lehetőségeket, ezen folyamat első része ez a bukta. 20 darab lett belőle, sec-perc alatt el is fogyott.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. (Én dagasztógépben készítettem). Először beleöntjük a tejet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót.
  2. Ráöntjük a lisztet, hogy ellepje a folyadékot, beletesszük a cukrot, végül rámorzsoljuk az élesztőt. 20 percig dagasztjuk, majd lisztezett tálban, kendővel letakarva, nagyjából egy óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha megkelt, lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából fél centiméteresre nyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle (kb. 10x13 cm).
  4. A lapokra tesszük a felcsíkozott lekvárt, feltekerjük (előbb a két végét, majd ráhajtjuk a hosszbbik oldalakat is), sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 10-15 percig, míg a sütő előmelegszik, pihentetjük.
  5. Készre sütjük, még melegen porcukrozzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 636
elküldve: 2
receptkönyvben: 214
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bukta, ízes bukta, kelt lekváros süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
finomliszt 25 dkg
rétesliszt 25 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
cukor 5 dkg
sütésálló lekvár 15 dkg
porcukor 2 ek