Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos bukta

Vadkovászos bukta
Vadkovászos bukta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, sokszor sütök. Eddig élesztővel készítettem, és hagyományosan sima liszttel. De rátaláltam Tormára és az Ő vadkovászára, azóta azzal sütöm szinte minden kelt tésztámat, sokkal jobban szereti a család. Pláne még egészségesebb is, nekem ez is számít, ha már édességről van szó.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen 5-6 órát pihentetjük, hogy kétszeresére kelljen, ez lehet több idő is.
  2. Lisztezett deszkán kisodorjuk, és kis kockákat kb.5x5 cm vagy nagyobb kockákat vágunk, ki mekkorát szeretne enni. Ez a nagyság 2 falatnyi mennyiség. Lekvárral megtöltjük, és feltekerjük. Zsírozott tepsibe tesszük.
  3. Meleg helyen kelesztjük még 1 órát. Tejjel megkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A bukta méretétől függően kb 20-25 perc légkeveréses sütőben 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GHelga

Mióta szakács: 2014.02.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros bukta vadkovásszal, lekváros bukta zsírral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2014-02-16 05:57

Szia Helga-Picurka :))) GRATULA a fantasztikus eredményhez!!! Igen kihívó dolog édes vadkovászost sütni; főleg tk liszttel!!! NAGYON guszta, levegős lett a buktád! Jól dolgozott a Luca Veled :)
Remélem ezután sok más finomságot is publikálsz itt??? Sok vadkovászosat is!!! Várom a receptjeidet, Kellemes vasárnapot, üdv, Torma :)

picurka81
GHelga / picurka81 Sun, 2014-02-16 09:07

Szia

Köszönöm szépen a dicséretet. Nekem muszáj édes süteményeket sütni tk lisztből mert különben nincs tk lisztem a párom őrli a lisztet és nem kapok ha nincs süti. Ez a megállapodásunk. Azt, hogy kovásszal késztetem az egy plusz feladat volt mert elfogyott itthon az élesztő :-)

Igen Lucám Jó dolgozott. A héten is sütöttem kenyeret, és buktát vele de azt hittem elveszítem mert a kettő begyúrásához pont elég lett a meglévő kovász csak egy ki teáskanálnyi mennyiség maradt jól megetettem és reménykedtem. Másnapra szépen bugyogott és készíthettem volna a következő adag sütit.

Igen szeretnék még publikálni itt recepteket már van egy pár a tarsolyomban de egyenlőre nincs időm feltenni.

A következő ami tervbe van, hogy felteszem az egy kűröst kalács recept sima lisztből vadkovásszal. Vagy egy pizzát tk lisztből és kovásszal.

2187
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
kovász 20 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mangalica zsír 10 dkg
1 csipet
víz 3 dl
sütésálló lekvár 20 dkg