Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga Pihétől

Fahéjas csiga Pihétől
Fahéjas csiga Pihétől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom fahéjas csigára éhezett. Olyan receptet szerettem volna, ahol a tésztát nem kell keleszteni. Az egyik kedvenc gasztroblogomon, Hahópihe konyhájában leltem rá a tökéletes receptre.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

  • 5 dkg teavaj
  • 4 ek porcukor
  • fahéj ízlés szerint (minél többet raksz bele, annál intenzívebb az íze)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A túrót kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vanília kivonattal.
  2. Hozzászitáljuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a tej adagolásával rugalmas tésztát gyúrunk. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a tetejét a cukros-fahéjas vajjal. A hosszabb felénél feltekerjük, és egyforma darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a vajat, a cukrot és a fahéjat habosra keverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

monshe

Mióta szakács: 2016.03.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelesztés nélküli fahéjas csiga, fahéjas tekercs, fahéjas kelt csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
napraforgó olaj 5 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 25 dkg
tej 0.5 dl
teavaj 5 dkg
porcukor 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint