r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga Pihétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas csiga Pihétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2514 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 326 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2514 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A túrót kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vanília kivonattal.
  2. Hozzászitáljuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a tej adagolásával rugalmas tésztát gyúrunk. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a tetejét a cukros-fahéjas vajjal. A hosszabb felénél feltekerjük, és egyforma darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a vajat, a cukrot és a fahéjat habosra keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7197
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom fahéjas csigára éhezett. Olyan receptet szerettem volna, ahol a tésztát nem kell keleszteni. Az egyik kedvenc gasztroblogomon, Hahópihe konyhájában leltem rá a tökéletes receptre.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.