r
Nosalty Logó

Fahéjas csigák - kávés sziruppal leöntve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas csigák - kávés sziruppal leöntve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 5686 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 278 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 5686 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2,5 dl tejeta vajjal és 10 dkg cukorral összemelegítjük, majd tűzről levéve hozzáöntjük a tej másik felét. Beleszórjuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk kb. 10 perc alatt.
  2. 50 dkg liszttel és egy fakanállal sima tésztát keverünk belőle, majd 1órán át letakarva kelesztjük meleg helyen.
  3. 10 dkg lisztet, sütőport és szódabikarbónát elkeverünk, a kelt tésztába belegyúrjuk, majd a maradék 10 dkg lisztből annyit dagasztunk még hozzá, amennyit felvesz.
  4. Lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, legegyszerűbb, ha egy hosszú rudat sodrunk, és azt nyújtjuk ki széltében. Ezt követően megszórjuk 20 dkg cukor és 2 evőkanál fahéj keverékével, feltekerjük, és egy éles késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra szeleteljük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  6. Közben a maradék 20 dkg cukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, és mikor már szép barna, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, majd a kávét is hozzáöntjük. Tálaláskor ebből kanalazunk a csigák tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13405
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fahéj, a karamellizált cukor és a kávé lehető legjobb párosítása.

Hozzászólások (5)

Éva-Anyóca

guszta :)

Törölt felhasználó

Hétvégén ez lesz a desszert, remélem sikerül :-)

Törölt felhasználó

Kedves Bori, a karamellizált kávés vizet rögtön, a tepsi forró süt?b?l való kivétele után kell a csigákra kanalazni? Már nem kell utána visszatolni a tepsit a süt?be?

Giniras

Kedves Bori! Ma elkészítettem a receptet, és nagyon finom lett, köszönöm! Viszont nekem a "szirup" azonnal elkezdett szilárdulni, mikor levettem a t?zr?l, és fél perccel kés?bb már teljesen szilárd volt - mit ronthattam el? :S

bogczi

El?ször furcsa volt, hogy milyen híg, de eszembe jutott, hogy nekem a bejgli receptem is hasonlóan indul, onnantól nem féltem. Finom lett, másnapra is puha maradt, az egyik felébe fahájas cukrot, a másikba kakaós cukrot töltöttem, imádtuk. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek