Nosalty Logó

Lecsós tészta miggy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lecsós tészta miggy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    865 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    3877 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5303 micro
Összesen 4432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A víz felét is hozzáadjuk, nekilátunk az összegyúrásnak. Addig adagoljuk a maradék vizet összegyúrás közben, amíg jól gyúrható, félkemény tésztát kapunk. A víz szükséges mennyisége a liszt minőségétől függ.
  2. Két lapba, 2 mm vastagra kinyújtjuk, és asztalterítőre terítjük száradni. Kb. 1,5 óra alatt vághatóra megszárad. (Minél keményebb a tészta, annál hamarabb szárad!)
  3. Közben elkészítjük a lecsót: a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kis darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot hozzáadva megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. 20 perc alatt készre főzzük.
  4. Nagyobb fazékban2 evőkanál sóval vizet melegítünk. Közben a megszáradt tésztát /nem ropogósra száradt, csak a külseje szárazabb/ 4 cm széles csíkokra vágjuk, egymásra fektetjük a csíkokat, majd 2 mm-es metéltre vágjuk.
  5. Ha felforrt a víz, a metéltet 2 adagban kifőzzük. Az első felét beletéve forrás után 3 percig főzzük, majd szűrővel egy nagyobb edénybe tesszük, kevés olajjal meglocsolva átkeverjük. A második felét hasonlóan kifőzzük, de ezt már leszűréskor hideg vízzel leöblítjük, és hozzátesszük az előző adaghoz. Elkevergetjük néhányszor, hogy ne álljon össze.
  6. Tálaláskor a lecsót ízlés szerinti mennyiségben tesszük a tésztára.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2481
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha már unjuk az édes mácsikot, akkor készítem el a lecsós tésztát. Télen is megoldható az elkészítése, paprikaszezonban elkészítek nagyobb mennyiséget a lecsóból, és adagonként lefagyasztom. Isteni jó, könnyen csúszik lefele...

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek