Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tészta miggy konyhájából

Lecsós tészta miggy konyhájából
Lecsós tészta miggy konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unjuk az édes mácsikot, akkor készítem el a lecsós tésztát. Télen is megoldható az elkészítése, paprikaszezonban elkészítek nagyobb mennyiséget a lecsóból, és adagonként lefagyasztom. Isteni jó, könnyen csúszik lefele...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A víz felét is hozzáadjuk, nekilátunk az összegyúrásnak. Addig adagoljuk a maradék vizet összegyúrás közben, amíg jól gyúrható, félkemény tésztát kapunk. A víz szükséges mennyisége a liszt minőségétől függ. 
  2. Két lapba, 2 mm vastagra kinyújtjuk, és asztalterítőre terítjük száradni. Kb. 1,5 óra alatt vághatóra megszárad. (Minél keményebb a tészta, annál hamarabb szárad!)
  3. Közben elkészítjük a lecsót: a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kis darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot hozzáadva megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. 20 perc alatt készre főzzük.
  4. Nagyobb fazékban 2 evőkanál sóval vizet melegítünk. Közben a megszáradt tésztát /nem ropogósra száradt, csak a külseje szárazabb/ 4 cm széles csíkokra vágjuk, egymásra fektetjük a csíkokat, majd 2 mm-es metéltre vágjuk.
  5. Ha felforrt a víz, a metéltet 2 adagban kifőzzük. Az első felét beletéve forrás után 3 percig főzzük, majd szűrővel egy nagyobb edénybe tesszük, kevés olajjal meglocsolva átkeverjük. A második felét hasonlóan kifőzzük, de ezt már leszűréskor hideg vízzel leöblítjük, és hozzátesszük az előző adaghoz. Elkevergetjük néhányszor, hogy ne álljon össze.
  6. Tálaláskor a lecsót ízlés szerinti mennyiségben tesszük a tésztára.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

miggy

Mióta szakács: 2011.08.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi metélt lecsóval, paradicsomos paprikás tészta, lecsó házi készítésű tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

739
finomliszt 1 kg
tojás 5 db
víz 1.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
lecsópaprika 1 kg
paradicsom 4 db
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 2 ek