r
Nosalty Logó

Lecsós szelet egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Lecsós szelet egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sülthöz

A lecsóhoz

Összesen 341 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sülthöz

A lecsóhoz

Összesen 1364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sülthöz

A lecsóhoz

Összesen 58 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 341 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    791 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    6189 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 1364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    444 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A lecsóhoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A csirkemellet mossuk, letöröljük, a felső egyharmadánál bevágjuk kihajtjuk egyik oldalra, aztán középről kifelé újból bevágjuk, felezve a magasságát és kihajtjuk a másik irányba.
  2. Sózzuk, borsozzuk és húsz perc, fél órát állni hagyjuk.
  3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a paradicsomot szeleteljük, a paprikát karikázzuk.
  4. Egy serpenyőben először magas lángon lepirítjuk a csirkemellet az egyik oldalán, majd átfordítva, alacsonyabb lángon belül puhára, kívül ropogósra sütjük.
  5. Kiszedjük egy tálra, pihenni hagyjuk, letakarás nélkül.

A lecsóhoz

  1. Ugyan abban a serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel és a tűzről lehúzva fűszerpaprikával, füstölt paprikával.
  2. Hozzádobjuk a paprikát, ezzel fedő alatt pároljuk pár percig, majd mehet mellé a paradicsom, nem kell szétfőzni vele, a fakanállal is vigyázzunk, nem törjük össze a zöldségeket.
  3. Tálalásnál minden tányérra tegyünk egy szelet husit, rá, mellé szedjünk lecsót, köretként főtt rizst adhatunk mellé.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3730
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindent lehet még fokozni, de a lecsós szeletnél nem érdemes, a legegyszerűbb a legjobb, kerüljön sok színes paprika tányérodra a tökéletesen pirult hús és párolt rizs mellé.

Hozzávalók

A sülthöz

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek