r
Nosalty Logó

Lecsós bab sajttal

Hobbychef
Lecsós bab sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

560
Kalória
35g
Fehérje
80.8g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
163.8g
Víz
30.8g
Koleszterin
20.6g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5352.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1985 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 2241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    620 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat és paprikákat felszeleteljük, a paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a paprikát.
  3. Öt perc után hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük. Majd lefödve 20 percig pároljuk.
  4. Lereszeljük a sajtot.
  5. Beleöntjük a babot a levével együtt, 5 percig együtt pároljuk.
  6. Végül beleszórjuk a sajtot, amint megolvadt, tálalunk.
  7. Merünk a tányérba a lecsós babból, s reszelünk rá még sajtot. Pirítóssal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Francia étel, fondüként is fogyasztják.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek