r
Nosalty Logó

Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel

Almási Zsófia
Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
22.9g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
41g
Zsír
534g
Víz
112.5g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    953 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1220 micro
  • β-karotin
    6585 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5293 micro
Összesen 2495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    957 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A 2 fej vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a szalonnát is, és együtt elkezdjük dinsztelni.
  2. A paradicsomot megmossuk, lecsumázzuk, a paprikát ugyanígy, és felaprítjuk őket.
  3. Rárakjuk a paprikát a szalonnás hagymára, és együtt dinszteljük tovább őket.
  4. Mikor már megpuhultak, rárakjuk a paradicsomot is, és rotyogtatjuk tovább, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel picit megszórjuk.
  5. Ha már jó lecsós állaga van, hintünk rá egy kevés őrölt paprikát, és beletesszük a kolbászt, és továbbfőzzük.
  6. Közben megfőzzük külön az árpagyöngyöt, és mikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük, összerottyantjuk.
  7. Közben a 2 tojást elkeverjük, mintha rántottát csinálnánk, és belecsurgatjuk a lecsóba, még így 2-3 percig főzzük, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Anyukám receptje alapján most próbálkoztam először a lecsóval :), és hát nem csalódtam benne, nagyon finom lett!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek