Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó mélyhűtőbe - télire

Lecsó mélyhűtőbe - télire
Lecsó mélyhűtőbe - télire
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lecsót, pár dobozzal mindig elteszek télire a mélyhűtőbe. Télen pirítok egy kis szalonnát, erre rádobok kolbászkarikákat, jöhet a felengedett lecsóalap, a végén még tojást is keverek bele. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát viszonylag nagyobb kockákra daraboljuk. A paradicsomokat forró víz segítségével a szokott módon meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. A paprikát nagyobb darabokra aprítjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük az olívaolajban, rádobjuk a paradicsomot, kevergetve félig megfőzzük, ezalatt kicsit besűrűsödik.
  3. Rádobjuk a paprikát, és az egészet készre főzzük. A végén enyhén sózzuk.
  4. Ha kihűlt, mehet a dobozokba 2 adagonként, majd a mélyhűtőbe felcímkézve.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
249 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lecsó télire, lecsó a mélyhűtőbe, fagyasztott lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

131
vöröshagyma 50 dkg
paradicsom 1 kg
zöldpaprika 2 kg
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint