Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacsaláta Márti konyhájából

Lazacsaláta Márti konyhájából
Lazacsaláta Márti konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi alkalmakkor finom kiegészítője a hideg büfének.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepi hideg büfé egyik finom tartozékaként ajánlom, mert sajnos nem egy olcsóság. Mindenki kedve és ízlése szerint tálalhatja, pl. főtt tojás karikákkal.
A majonézzel kapcsolatban: unokatestvérem trükkje: mennyiségtől függően 1-2 ek száraz vörösborral bolondítja meg. Nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket (kb. 4 cm széles) bedörzsöljük az előzőleg pépesített fokhagymával, a sóval és a borssal. Az olívaolajat felhevítjük, és magas hőmérsékleten, a bőrükkel lefele, kb. 2 percig megpirítjuk a halat. Reukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedő alatt süssük tovább kb. 5 percig. (Villával óvatosan mozgassuk meg a szeleteket, és rázogassuk meg a serpenyőt, hogy nehogy odasüljön). Ezután fordítsuk meg a halszeleteket, és fedő nélkül süssük kb. 2 percen keresztül. Szedjük tányérra, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt (itt most ajánlom, hogy ki-ki a maga bevált receptje alapján). Én gyakran használok kizárólag egy fajta dobozos hollandi szószt, amit viszont sajnos nem láttam a hazai élelmiszerpolcokon.
  3. A kihűlt halszeletekről eltávolítjuk a bőrét, majd a filéket egy tálba téve, két villa segítségével darabokra szedjük. Meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a citromhéjat (reszelt v. hajszálvékonyra vágott), ráöntjük a majonézt, és végül beleszórjuk a nem túl finomra vágott kaprot. A villával óvatosan összeforgatjuk az egészet. Tálalásig behűtjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes lazacsaláta, halsaláta, kapros majonézes lazacsaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
lazac 40 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 teáskanál
fokhagyma 0.5 gerezd
citrom 1 db
kapor 1 ek
majonéz 1 ek
olívaolaj 2 ek