r
Nosalty Logó

Lazacos zöldfűszeres omletten tálalt spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Lazacos zöldfűszeres omletten tálalt spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    855 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3635 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott spárgát 1 l ételízesítős vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. A tojásokat és a tejszínt habosra felverjük. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket és a rövid csíkokra vágott lazacot, melyeket összekeverünk a felvert tojással. Borsozzuk és sózzuk (vigyázva, a lazac sózott).
  3. Egy palacsintasütő méretű teflon serpenyőben hevítsük fel a vajat, és öntsük rá a tojásos masszát. Pár perc múlva redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos fedő alatt süssük addig, amíg a teteje is megkocsonyásodott.
  4. A spárgát szűrőlapáttal szedjük ki egy tányérra. Csúsztassuk óvatosan az omlettet előmelegített tányérra, helyezzük a tetejére a lecsepegtetett spárgákat, öntsünk rá hollandi szószt (lsd. alapreceptemet) v. ehhez hasonló más kedvenc mártást, és szórjuk meg egy kis snidlinggel. Pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 893
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Ajánló

Jól hűtött fehérbor v. rosé kellemes kísérője ennek a finomságnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacos zöldfűszeres omletten tálalt spárga
Marti48 317 recept

Keresgélés közben egy a "szokásostól" eltérő spárga recept után ezt találtam egy német főzős oldalon. Megtetszett, kipróbáltam, és szívesen ajánlom, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...