r
Nosalty Logó

Lazacos zöldfűszeres omletten tálalt spárga

Marti48
Lazacos zöldfűszeres omletten tálalt spárga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
25.8g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
292g
Víz
406.9g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    855 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3635 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott spárgát 1 l ételízesítős vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. A tojásokat és a tejszínt habosra felverjük. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket és a rövid csíkokra vágott lazacot, melyeket összekeverünk a felvert tojással. Borsozzuk és sózzuk (vigyázva, a lazac sózott).
  3. Egy palacsintasütő méretű teflon serpenyőben hevítsük fel a vajat, és öntsük rá a tojásos masszát. Pár perc múlva redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos fedő alatt süssük addig, amíg a teteje is megkocsonyásodott.
  4. A spárgát szűrőlapáttal szedjük ki egy tányérra. Csúsztassuk óvatosan az omlettet előmelegített tányérra, helyezzük a tetejére a lecsepegtetett spárgákat, öntsünk rá hollandi szószt (lsd. alapreceptemet) v. ehhez hasonló más kedvenc mártást, és szórjuk meg egy kis snidlinggel. Pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Keresgélés közben egy a "szokásostól" eltérő spárga recept után ezt találtam egy német főzős oldalon. Megtetszett, kipróbáltam, és szívesen ajánlom, nagyon finom.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek