r
Nosalty Logó

Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával

NS
Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

385
Kalória
32.4g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
276.8g
Víz
72.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3755 micro
  • β-karotin
    9452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    7510 micro
  • β-karotin
    18903 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    801 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. Szükségünk lesz egy alacsony peremű tepsire, két kis és egy közepes főzőedényre.
  2. Az egyik lazacszeletet egy kb. 25cm*25cm nagyságú alufóliára helyezzük. Ráhelyezünk egy kávéskanál vajat és az egyik szelet citromot. Az alufóliát a lazac felett összecsípjük, és kettőt tekerünk rajta, így lezárjuk. A lazac két oldalán az alufóliát ugyanígy összecsípjük, és tekerve lezárjuk. A másik szelet lazaccal is így járunk el. Tepsire helyezzük a lazaccsomagokat, és 20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben a tejet feltesszük főni a szószhoz.
  4. Míg a tej és a lazac fő, a sárgarépát meghámozzuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál vízzel feltesszük főni. 10-15 perc alatt kész. Ha puha, egy csipet sót dobhatunk rá. Így még kicsit roppanós.
  5. Közben a cukorborsót megmossuk, szárát levágjuk, és egy deci vízben forrástól számítva maximum 5 perc alatt megpároljuk.
  6. A tápiókalisztet egy evőkanál tejjel elkeverjük. Mikor a tej már majdnem forr, a tápiókalisztes tejet állandó keverés mellett belecsurgatjuk. 1-2 perc alatt besűrítjük. Kevergessük sűrűn! A turbolyát és sót belekeverjük.
  7. A tálaláshoz a lazacot kibontjuk a csomagokból óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünk! Fém spatulával vagy villával alányúlva a tálra emeljük. Mellé halmozzuk a leszűrt sárgarépát, cukorborsót, és a lazacot meglocsoljuk szósszal. (A sárgarépa és cukorborsó leve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Érdemes levesben vagy főzelékben felhasználni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, és nem nyomják el a lazac kellemes aromáját. Fél óra alatt kész van, ha az elkészítés alapján több részletfeladatra is tudunk koncentrálni (ld. 4. lépés).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek