Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagombás pite

Laskagombás pite
Laskagombás pite
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sósabb pitetésztát készítünk, és ezt töltjük meg csodafinom laskagombás töltelékkel. A legjobb, ha ún. baby laskát használunk, ennek a levelei sokkal kisebbek. Akár főételnek, de tízóraira vagy uzsonnára is nagy kedvenc ez a rozmaringos laskagomba pite sok-sok sajttal. Ez a titka, hogy jól szórjuk meg reszelt sajttal! 

NE ijedjünk meg a hosszú leírástól, csak részletes!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük. A jéghideg vajat felkockázzuk, és a csipet sóval együtt a liszthez adjuk, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet is. Az alapanyagokat robotgéppel jól összegyúrjuk. A tésztát minimum 2 órára hűtőbe tesszük nyújtás előtt.
  2. A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. 2-3 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben.
  3. A bébilaskát feldaraboljuk, a hagymához adjuk, majd ízlés szerint megsózzuk. A rozmaringleveleket leszedjük a szárról, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A két tojást, két csipet sóval és egy villa segítségével enyhén felverjük, majd a kihűlt gombához keverjük. Fontos, hogy a gomba ne legyen meleg, különben kicsapja a tojást, és nem egy krémes töltelék, hanem rántotta lesz belőle.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen nagyjából 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztával kibéleljük a piteformát. A kilógó részeket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, megtöltjük sütőbabbal, és az előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
  6. Amíg sül a tészta, a sajtot lereszeljük. A sütési idő letelte után kivesszük a sütőből a tésztát, kiszedjük a sütőbabot, és megtöltjük a gombás töltelékkel. Megszórjuk a sajttal, és további 20-25 percig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé zöld salátát, de önmagában is finom.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 768
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

884
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
1 csipet
víz 1 dl
laskagomba 50 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
rozmaring 2 szál
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint