r
Nosalty Logó

Laskagombás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Laskagombás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük. A jéghideg vajat felkockázzuk, és a csipet sóval együtt a liszthez adjuk, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet is. Az alapanyagokat robotgéppel jól összegyúrjuk. A tésztát minimum 2 órára hűtőbe tesszük nyújtás előtt.
  2. A töltelékhez a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. 2-3 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben.
  3. A bébilaskát feldaraboljuk, a hagymához adjuk, majd ízlés szerint megsózzuk. A rozmaringleveleket leszedjük a szárról, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A két tojást, két csipet sóval és egy villa segítségével enyhén felverjük, majd a kihűlt gombához keverjük. Fontos, hogy a gomba ne legyen meleg, különben kicsapja a tojást, és nem egy krémes töltelék, hanem rántotta lesz belőle.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen nagyjából 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztával kibéleljük a piteformát. A kilógó részeket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, megtöltjük sütőbabbal, és az előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
  6. Amíg sül a tészta, a sajtot lereszeljük. A sütési idő letelte után kivesszük a sütőből a tésztát, kiszedjük a sütőbabot, és megtöltjük a gombás töltelékkel. Megszórjuk a sajttal, és további 20-25 percig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé zöld salátát, de önmagában is finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7179
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laskagombás pite
Gombagasztro 357 recept

Egy sósabb pitetésztát készítünk, és ezt töltjük meg csodafinom laskagombás töltelékkel. A legjobb, ha ún. baby laskát használunk, ennek a levelei sokkal kisebbek. Akár főételnek, de tízóraira vagy uzsonnára is nagy kedvenc ez a rozmaringos laskagomba pite sok-sok sajttal. Ez a titka, hogy jól szórjuk meg reszelt sajttal!  NE ijedjünk meg a hosszú leírástól, csak részletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?