r
Nosalty Logó

Lángos tésztába bújt csirkemell

VnéEdit
Lángos tésztába bújt csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lángos tésztához:

Húshoz

503
Kalória
50.1g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
181.5g
Víz
177.6g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángos tésztához:

Húshoz

Összesen 503 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángos tésztához:

Húshoz

Összesen 2011 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lángos tésztához:

Húshoz

Összesen 152 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 503 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    726.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2011 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A lángos tésztához:

  1. Először a lángost tésztát készítjük el. A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd letakarva felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, a kefirt is hozzáadjuk, majd a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk, és letakarva fél óráig kelesztjük.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borssal meghintjük.
  4. Egy lábasban étolajat hevítünk.
  5. A csirkemell szeleteket a lángos tésztába mártjuk, egy evőkanál segítségével eloszlatjuk a tésztát mindkét oldalán, és kisütjük. Fedő alatt, lassú tűznél, fordítás után fedő nélkül.
  6. Mexikói vegyes zöldségkeverékkel összekevert rizzsel és jó hideg, tejfölös uborkával fogyasztottuk. Lehet tálalni köret nélkül is. Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nagyon finom, laktató. Csak ajánlani tudom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...