r
Nosalty Logó

Kókuszos szelet Besameltől

NS
Kókuszos szelet Besameltől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

744
Kalória
10.8g
Fehérje
63.8g
Szénhidrát
50.9g
Zsír
35.7g
Víz
124.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 8908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    611.2 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7950.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    3306 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3595 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2598 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 8908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 397 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
  3. Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
  4. Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  6. Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A margarint pedig kivesszük a hűtőből (mert fontos, hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!).
  7. Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.
  8. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Szerintem az egyik legfinomabb sütemény, és jó kiadós, egy szelet is elég egyszerre belőle, bár aki nagyon torkos többet is le tud győzni. :) Kb. 25-30 szelet jön ki belőle.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek