r
Nosalty Logó

Kürtőskalács ahogy Kitti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács ahogy Kitti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1453 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1453 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez a cukrot hozzáadjuk, majd felfuttatjuk. Ezt követően belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Utána a lisztet, sót, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot összekeverjük. Majd hozzáöntjük a felfuttatott tejet, 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
  3. Ha a tészta elválik az edény falától, belecsorgatjuk az olvasztott vajat. S ismét dagasztjuk.
  4. Ezt követően lisztel kissé meghintjük, törlőkendővel letakarjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. (Kb. 45-60 perc)
  5. Utána lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 2 cm széles szalagokra vágjuk.
  6. A konyhai papírtörlő gurigákat alufóliával bevonjuk, olajjal lekenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban kis takarással tekerjük a formára.
  7. Vizes vagy tejes ecsettel kenjük meg.
  8. Keverjük össze egy tálcán a vaníliacukrot a fahéjjal, a kakaóval és némi kristálycukorral. majd görgessük bele a dorongokat.
  9. A dorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe vízszintesen helyezzük.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg. Közben egyszer-kétszer forgassuk a kalácsot! Ügyeljünk arra, hogy kb. 10 perc után forgassuk meg először, amikor már félig át van sülve.
  11. Amikor készre sült, rögtön húzzuk le a gurigáról, és így hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14396
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyugodt, meghitt napokon a "legfinomabb"!

Hozzászólások (4)

mézecske74

Szia kitti! Ha valakinek nincs ilyen formája mivel lehet helyettesítenni Köszönöm a választ Holnap meg is süt?m ha sikerül majd Üdv és szép napot

Törölt felhasználó

Szia! Legtöbben üres sörösdobozzal helyettesítik, szerintem egy nagyon jó helyettesít? még, a konyhai papírtörl? gurigája. Alufóliával be kell tekerni, és úgy rá a csíkokat. Én még ezzel nem próbáltam, mert nekem van speciális kürt?skalács formám, de valószín?leg sikerülni fog. (Az a lényeg, hogy olyan használt guriga legyen, amely nem túl nehéz, hogy a kalács meg?rizze eredeti formáját, és ne nyomódjon össze! Remélem sikerülni fog! Sok szerencsét!

Törölt felhasználó

Kitti, én ezt nem értem. Ne túl nehéz guriga legyen? Nehogy összenyomódjon a kalács? A kalács, ami kívül van? A gurigán kívül? Még ha fordítva aggódnánk, hogy nehogy nehéz legyen a kalács, különben összenyomja a gurigát...

Törölt felhasználó

Szerintem úgy értette,hogy a fektetett guriga ne nyomja le a kalácstésztát!Mert ha a forma nehéz,akkor a tepsivel érintkez? fele lapos lenne,és nem lenne szép kerek a végeredmény!

Zúza

Szia Mézecske! Én már próbáltam úgy, ahogy Kitti ajánlja, befóliáztam papírhengereket. A receptem más, de ez nem oszt-szoroz a dolgon, próbáld meg bátran! :) Üdvözlet mindkett?töknek, Zúza

mézecske74

Köszönöm mindkettötöknek

Törölt felhasználó

Hagyományos süt?ben sütöd? Ha igen, hány fokon és meddig?

Törölt felhasználó

Igen hagyományosban, a fokot igazából nem tudom, de sztem kb. 180-200 fok lehet, (kb. 30 perc), de nem szoktam figyelni az id?t, amikor már szépen megpirult :)

Törölt felhasználó

Köszönöm! Nagyon szeretjük a kürt?st, de lassan megfizethetetlen lesz, és sokszor már az íze sem a régi. Ki fogom próbálni :)

Törölt felhasználó

Remélem sikerülni fog! ;)

Törölt felhasználó

hagyományosban, nincs h?fokszabályzó.... kb. 30 percig kell sütni

Szivike18

Nnna, én alubóliába tekert wcpapírgurigára tekertem, és állítva tettem be a süt?be. Ízre kürt?s kalács lett, kinézetre inkább briósra hasonlított. Legközelebb lefektetem, úgy fogom megsütni, és kevesebb tésztát is teszek a gurigákra. Bénázásomtól eltekintve tényleg finom lett, jó recept, szóval köszönöm :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek