r
Nosalty Logó

Kürtőskalács ahogy Kitti készíti

NS
Kürtőskalács ahogy Kitti készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

727
Kalória
17.2g
Fehérje
114.4g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
22.6g
Víz
26.9g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. A tejhez a cukrot hozzáadjuk, majd felfuttatjuk. Ezt követően belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Utána a lisztet, sót, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot összekeverjük. Majd hozzáöntjük a felfuttatott tejet, 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
  3. Ha a tészta elválik az edény falától, belecsorgatjuk az olvasztott vajat. S ismét dagasztjuk.
  4. Ezt követően lisztel kissé meghintjük, törlőkendővel letakarjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. (Kb. 45-60 perc)
  5. Utána lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 2 cm széles szalagokra vágjuk.
  6. A konyhai papírtörlő gurigákat alufóliával bevonjuk, olajjal lekenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban kis takarással tekerjük a formára.
  7. Vizes vagy tejes ecsettel kenjük meg.
  8. Keverjük össze egy tálcán a vaníliacukrot a fahéjjal, a kakaóval és némi kristálycukorral. majd görgessük bele a dorongokat.
  9. A dorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe vízszintesen helyezzük.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg. Közben egyszer-kétszer forgassuk a kalácsot! Ügyeljünk arra, hogy kb. 10 perc után forgassuk meg először, amikor már félig át van sülve.
  11. Amikor készre sült, rögtön húzzuk le a gurigáról, és így hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nyugodt, meghitt napokon a "legfinomabb"!

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek