Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges vargabéles

Különleges vargabéles
Különleges vargabéles
153 perc / előkészület: 120 perc főzés: 8 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi újdonság volt családom számára, sok dicséret koronázta az ötletes desszertem.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Hétvégére, de akár buliba is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy öt literes fazékba négy liter vizet engedünk, majd egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál olajjal felforraljuk. Ha már forr, kifőzzük benne a cérnametéltet, majd hideg víz alatt leszűrjük, és teljesen hidegre hűtjük.
  2. Ezután három részre osztjuk: az egyikbe sütőtök-, a másikba almalekvárt keverünk, a harmadikat túróval, vaníliás cukorral és 3 dl tejföllel keverjük össze.
  3. Ezután előveszünk egy 39x36 cm-es, és egy 18x23 cm-es tepsit.
  4. A leveles tésztából egy kisebb darabot levágunk, és félretesszük. A nagyobbik darabot lisztezett gyúródeszkán, a nagyobbik tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsibe terítjük. Megkenjük tejföllel, és rákenjük az almás töltelék 3/4 részét. A réteslapokból kettőt ráterítünk, és vékonyan megkenjük tejföllel. Meghintjük három evőkanál zsemlemorzsával, és a túrós töltelék 3/4 részét is egyenletesen elsimítjuk rajta. Elegyengetünk rajta 15 dkg ribizlit, erre újabb két réteslap kerül. Ezután ismét vékonyan megkenjük tejföllel, és ezen az almalekváros töltelék 3/4 részét simítjuk el. Befedjük két rétes lappal, és félretesszük.
  5. A kisebb tepsivel ugyanezeket a lépéseket követjük. Kinyújtjuk a maradék leveles tésztát és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a maradék almalekváros tölteléket, majd két rétes lappal befedjük. Ezután Ismét tejföl réteg következik. A maradék zsemlemorzsával meghintjük, majd rákerül a túrós töltelék, arra a maradék ribizli. Réteslappal befedjük, megtejfölözzük és eloszlatjuk rajta a sütőtöklekváros tölteléket, és erre is két réteslapot fektetünk.
  6. Végül mindkét tepsi tartalmát megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben, 250 fokon egyszeri fordítással, szép pirosra sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni,és hidegen vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára vagy szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sütemény réteslapból, túrós leveles süti, vargabéles leveles tésztával és réteslappal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

723
leveles tészta 1 csomag
réteslap 1 csomag
cérnametélt 80 dkg
lekvár/ dzsem 25 dkg
lekvár/ dzsem 25 dkg
sovány túró 1 kg
vaníliás cukor 2 csomag
zsemlemorzsa 5 ek
piros ribizli 20 dkg
tejföl 8 dl