r
Nosalty Logó

Különleges vargabéles

Gabimami58
Különleges vargabéles
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

726
Kalória
24.8g
Fehérje
107.2g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
82g
Víz
39.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
27.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 8730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6181.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1286.5 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    983.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2068 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 8730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Egy öt literes fazékba négy liter vizet engedünk, majd egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál olajjal felforraljuk. Ha már forr, kifőzzük benne a cérnametéltet, majd hideg víz alatt leszűrjük, és teljesen hidegre hűtjük.
  2. Ezután három részre osztjuk: az egyikbe sütőtök-, a másikba almalekvárt keverünk, a harmadikat túróval, vaníliás cukorral és 3 dl tejföllel keverjük össze.
  3. Ezután előveszünk egy 39x36 cm-es, és egy 18x23 cm-es tepsit.
  4. A leveles tésztából egy kisebb darabot levágunk, és félretesszük. A nagyobbik darabot lisztezett gyúródeszkán, a nagyobbik tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsibe terítjük. Megkenjük tejföllel, és rákenjük az almás töltelék 3/4 részét. A réteslapokból kettőt ráterítünk, és vékonyan megkenjük tejföllel. Meghintjük három evőkanál zsemlemorzsával, és a túrós töltelék 3/4 részét is egyenletesen elsimítjuk rajta. Elegyengetünk rajta 15 dkg ribizlit, erre újabb két réteslap kerül. Ezután ismét vékonyan megkenjük tejföllel, és ezen az almalekváros töltelék 3/4 részét simítjuk el. Befedjük két rétes lappal, és félretesszük.
  5. A kisebb tepsivel ugyanezeket a lépéseket követjük. Kinyújtjuk a maradék leveles tésztát és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a maradék almalekváros tölteléket, majd két rétes lappal befedjük. Ezután Ismét tejföl réteg következik. A maradék zsemlemorzsával meghintjük, majd rákerül a túrós töltelék, arra a maradék ribizli. Réteslappal befedjük, megtejfölözzük és eloszlatjuk rajta a sütőtöklekváros tölteléket, és erre is két réteslapot fektetünk.
  6. Végül mindkét tepsi tartalmát megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben, 250 fokon egyszeri fordítással, szép pirosra sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni,és hidegen vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Igazi újdonság volt családom számára, sok dicséret koronázta az ötletes desszertem.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...