r
Nosalty Logó

Különleges vargabéles

Gabimami58
Különleges vargabéles
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

726
Kalória
24.8g
Fehérje
107.2g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
82g
Víz
39.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
27.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 8730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6181.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1286.5 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    983.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2068 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 8730 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Egy öt literes fazékba négy liter vizet engedünk, majd egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál olajjal felforraljuk. Ha már forr, kifőzzük benne a cérnametéltet, majd hideg víz alatt leszűrjük, és teljesen hidegre hűtjük.
  2. Ezután három részre osztjuk: az egyikbe sütőtök-, a másikba almalekvárt keverünk, a harmadikat túróval, vaníliás cukorral és 3 dl tejföllel keverjük össze.
  3. Ezután előveszünk egy 39x36 cm-es, és egy 18x23 cm-es tepsit.
  4. A leveles tésztából egy kisebb darabot levágunk, és félretesszük. A nagyobbik darabot lisztezett gyúródeszkán, a nagyobbik tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsibe terítjük. Megkenjük tejföllel, és rákenjük az almás töltelék 3/4 részét. A réteslapokból kettőt ráterítünk, és vékonyan megkenjük tejföllel. Meghintjük három evőkanál zsemlemorzsával, és a túrós töltelék 3/4 részét is egyenletesen elsimítjuk rajta. Elegyengetünk rajta 15 dkg ribizlit, erre újabb két réteslap kerül. Ezután ismét vékonyan megkenjük tejföllel, és ezen az almalekváros töltelék 3/4 részét simítjuk el. Befedjük két rétes lappal, és félretesszük.
  5. A kisebb tepsivel ugyanezeket a lépéseket követjük. Kinyújtjuk a maradék leveles tésztát és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a maradék almalekváros tölteléket, majd két rétes lappal befedjük. Ezután Ismét tejföl réteg következik. A maradék zsemlemorzsával meghintjük, majd rákerül a túrós töltelék, arra a maradék ribizli. Réteslappal befedjük, megtejfölözzük és eloszlatjuk rajta a sütőtöklekváros tölteléket, és erre is két réteslapot fektetünk.
  6. Végül mindkét tepsi tartalmát megkenjük tejföllel. Előmelegített sütőben, 250 fokon egyszeri fordítással, szép pirosra sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni,és hidegen vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Igazi újdonság volt családom számára, sok dicséret koronázta az ötletes desszertem.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek