Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges kelt rétes

Különleges kelt rétes
Különleges kelt rétes
140 perc / előkészület: 90 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak a megszokott kelt rétest készítettem, most hogy itt a zöldségszezon és almaszezon ideje, így változtattam a töltelék elkészítésén. Mivel saját termelésű spárgatököm sok van, úgy döntöttem, átalakítom az egészet. De mikor ma elkészítettem, párom azt mondta: ez nagyon finom, és csak eteti magát. Ez nagy öröm számomra, mert én is először készítettem.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is beledolgozzuk.
  2. Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, erre pedig a tölteléket egyenletesen elsimítjuk és felcsavarjuk, mint a kalácsot.
  3. Zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többivel is ugyanígy járunk el.
  4. Töltelék készítése: A gyalult tököt, a hámozott, vékonyra szeletelt almát is hozzáadjuk, megszórjuk cukorral (vagy  folyékony édesítőt öntünk rá), majd a sót, citromlét, az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük el, hogy jól össze tudjon érni.
  5. Amikor készítjük, teljesen hozzáadjuk a túrót, vaníliás cukrot és jól összekeverjük, s ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
  6. A tepsiben addig hagyjuk kelni, míg a sütőnk előmelegszik, közben a felvert 1 tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből, mikor teljesen kihűlt és a papírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk, és vizes éles késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 346
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós-almás rétes, tökös-almás rétes, kapros túrós-almás-tökös rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

734
finomliszt 1 kg
rétesliszt 20 dkg
1 kk
cukor 1 ek
élesztő 5 dkg
sütőpor 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
tej 6 dl
tojás 2 db
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 teáskanál
közönséges tök 1 kg
alma 5 db
citromlé 1 tk
1 kk
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 50 dkg
kapor 6 szál
búzadara 3 evőkanál