Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás-olívakrémes pálmalevél

Kukoricás-olívakrémes pálmalevél
Kukoricás-olívakrémes pálmalevél
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát gyakran használom, ha nincs időm kelesztgetni órákig. Most kevertem bele kukoricalisztet is, és az teljesen megváltoztatta az állagát, mert sütés után így kívülről ropogós lett.

hozzávalók / 6 adag

az olívakrémhez

a tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

az olívakrémhez

  1. Késes aprítóba rakva az összes hozzávalót krémesre daráljuk.

a tésztához

  1. Kb. fél dl meleg vízben a csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszteket elkeverjük a sóval, majd a többi alapanyaggal jól összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá még pici lisztet, kb. 1 teáskanálnyit.
  3. Nyújtsuk ki két arasz szélesre és másfél arasz hosszúra. Kenjük meg vékonyan az olívakrémmel (4-5 ek). Képzeletben felezzük el a tésztát, és odáig tekerjük fel mindkét oldalról, mint a piskótát. Jó éles késsel vágjuk fel 2 cm vastag szeletekre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva forró sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 43x30x2,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olívakrémes pálmalevél, olívakrémes pálmalevél kukoricaliszttel, szardellás olívakrémmel töltött pálmalevél

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
fekete olajbogyó 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kapribogyó 1 ek
petrezselyem 3 ek
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
szardellapaszta 2 dkg
víz 2.5 dl
cukor 1 csipet
instant élesztő 4 kávéskanál
finomliszt 30 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl