Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás marhatokány

Kukoricás marhatokány
Kukoricás marhatokány
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a csípős ételeket. Ez a tokány egyszerűen elkészíthető, kiadós és laktató.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított hagymát megdinszteljük a felhevített zsiradékon, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a felkockázott marhahúst és a babérlevelet.
  2. A pörköltet fedővel letakarjuk, majd amikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomszószt, ízesítjük ízlés szerint, sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, és amikor már teljesen megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricakonzervet, és alaposan összeforraljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomas

Mióta szakács: 2017.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricás marharagu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2017-06-23 18:14

Egy kis fogalomzavar támadt
. A 2. pontban pörkölt szerepelt (helyesen), míg a címben tokány (helytelenül).
„A tokánynál a húst rostjaira merőlegesen 4–6 cm hosszú ceruzavastagságú csíkokra vágva készítik elő („tokányra vágás”), míg a pörköltnél és ragunál általában kockára vágják („ragura vágva”).
A tokány abban különbözik alapvetően a pörkölttől, hogy a húst megpárolják és nem pirítanak hozzá vöröshagymát. Paprika helyett pedig az Európában sokkal régebb óta ismert borssal fűszerezik.” – Wikipédia

532
marhahús 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
tv paprika 1 közepes db
paradicsomszósz 2 ek
chilis kukorica (konzerv) 1 doboz
babérlevél 1 db
fűszerpaprika 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint