Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány pirított rizzsel

Borsos tokány pirított rizzsel
Borsos tokány pirított rizzsel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagy kedvenc, friss kovászos uborkával a legfinomabb. :)

hozzávalók / 3 adag

A tokányhoz

A pirított rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Kis olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a husit, sózzuk, borsozzuk (borsból többet tegyünk a szokásosnál, mivel ez a domináns fűszer, de azért vigyázzunk, hogy túl erős ne legyen.)
  2. Ha a hús kifehéredett, meghintjük egy evőkanál liszttel, majd felöntjük kis vízzel, épp, hogy ellepje.
  3. Hozzáadjuk egy kis paradicsom felét egészben, vagy kockázva, és egy kis darab paprikát, ezek csak az ízükért kellenek, a végén kivesszük őket. Időközben a kívánt sűrűségen tartjuk a szaftját. 
  4. A rizst megpirítjuk kis olajon, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és ha a lé elfőtt, letakarjuk konyharuhával, majd rátesszük a fedőt, és pihenni hagyjuk 10 percig.
  5. Tálalásnál a rizsre halmozzuk a tokányt. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 79 822
elküldve: 4
receptkönyvben: 411
elkészítve: 26/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsos sertésragu rizzsel, borsos sertéstokány

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilviszke
Silvia / szilviszke Tue, 2011-10-25 14:24

Elkészítettem, igaz tettem még bele a végén tejfölt :) Nagyon finom lett, köszönöm!

gömbicica
gömbicica Mon, 2011-08-29 15:44

Bizonyára igazad lehet, de egy fél paradicsom, meg egy kis darabka paprika nekem nem igazán lecsó. :-( bocsi :-(

z1
z1 / z1 Mon, 2011-08-29 15:35

Kedves Besamel!
Félve szólok hozzá a receptedhez, mert folyamatosan lebaltáznak miatta.
Azért eret, nem vágok magamon...
Szóval, bár írod, hogy a végén kiveszed az ételbe - a már addig is feleslegesen - beletett zöldségeket, a borsos tokányt nem kell "lecsózni".
Egy kevés paradicsompürét piríts alá és frissen őröld, vagy törd a borsot.
Sokkal jobb lesz.
Z.

666
vöröshagyma 1 közepes fej
sertéscomb 50 dkg
paradicsom 1 kis db
tv paprika 1 db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 2 kk
rizs 1 bögre
zöldség alaplé 5 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint