r
Nosalty Logó

Kukorica lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kukorica lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4348 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 726 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8403.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    811 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    3732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1488 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 4348 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet, tejet, cukrot meglangyosítjuk, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A kukoricalisztet és rizslisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tejfölt, tojást, olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
  3. Bedagasztjuk, és letakarva a tálban hagyjuk kelni 30 percet.
  4. Rizslisztezett deszkára kitesszük a tésztát. Félbevágjuk, és mind a két részt 6 felé osztjuk, összesen 12 db kis tésztacipónk lesz. A levegőben forgatva nyújtjuk, és egyből a forró olajba tesszük.
  5. Oldalankét 2 percig sütjük. Ha megsült, konyhai papírtörlőre sorakoztatva rakosgatjuk, az oldalait pedig alufóliával védjük, hogy ki ne hűljenek.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 17676
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kukorica lángos
Smaragd konyha 149 recept

Bableves készítettem és lángost a kis családnak, aminek nagyon örültek. A férjemtől Merci bonbont kaptam érte. Ez a lángos nem csak a levessel fogyasztható, egyben, de külön is, reszelt fokhagyma, só és olaj keverékkel megkenegetve is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.