r
Nosalty Logó

Krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 4157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Három részre osztjuk, egyforma négyzetekké sodorjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, és forró sütőben kisütjük őket.
  2. Ha kihűltek, akkor a tortaforma alját óvatosan rátesszük egyenként a lapokra, körbevágjuk. A legszebb lapot félretesszük, az lesz a teteje. Ezt 12 egyenlő cikkre szeleteljük. Érdemes recés késsel vágni, és csak óvatosan, mert a lapok törnek.
  3. Az egyik lapot a kapcsos tortaforma aljába tesszük.
  4. A krémhez a tej 2/3-át feltesszük tűzre melegedni 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék tejjel ésa pudingporokkal, csomómentes péppédolgozzuk ki.
  5. Miközben melegszik a tej, a tojások fehérjét félig felverjük, apránként hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és kemény habbá verjük.
  6. Amikor felforrt a tej, a kikevert vaníliás péppel besűrítjük, hagyjuk forrni egyet, levesszük a tűzről, és a fehérjéből egy kicsit hozzáadva, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes fehérjét, és hamar kidolgozzuk, de ne törjük össze a habot.Még forrón a felét ráöntjük a kapcsos formában várakozó tésztalapra. Erre kerül a másik lap, picit lenyomjuk, hogy a krém elterüljön egyenletesen. Erre kerül a krém másik fele, szépen elsimítva.
  7. Hagyjuk hűlni, majd egy éjszakán átérdemes hűtőbentartani. Másnap rátesszük a cikkekre vágott leveles tésztalapot, alaposan leporcukrozzuk, kivesszük a formából, és már vághatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsin
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20029
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Egy finom ebéd után nem lehet kihagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégáknak készítettem szülinapra. Mindenki nagyon szereti a krémest, és hogy összekössük a születésnappal, tortaformában készítettem. Nagyon népszerű volt, hamar elfogyott. Igazi sárgakrémmel készült, és jól mutattak benne a kis fekete vaníliapöttyök. Az eredeti recept 30 dkg cukrot ír, szerintem így is elég édes lett 20 dkg-mal. A leveles tésztát a hátoldalon lévő utasításnak megfelelően süssük ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?