Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés sakk torta

Csokoládés sakk torta
Csokoládés sakk torta
90 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem készítette el ezt a remek tortát az unokaöcsém 18. születésnapjára.

hozzávalók / 4 adag

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Sárga tésztához:

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Barna tésztához:

  1. Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.

Krémhez:

  1. 4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük.
  2. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét.
  3. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.
  4. A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  5. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.
  6. Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.
  7. A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.

Tetejére:

  1. A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk.
  2. A torta tetején egyenletesen elosztjuk.
  3. Dermedés után kakaóporral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 624
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingkrémes sakktábla torta, pudingkrémes torta, sakktábla torta csokoládés krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Mon, 2015-01-05 18:05

Hűű ez nagyon jól néz ki és a leírása is egyértelmű! A következő szülinapra ezt fogom sütni.

1238
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 csapott ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 6 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
étcsokoládé 10 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek