Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas gyümölcsös

Poharas gyümölcsös
Poharas gyümölcsös
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám sütött ilyen sütit, mikor valami gyümölcsösre vágytunk, most én is elkészítettem, és nem csalódtam benne. Tényleg nagyon könnyű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mivel ez poharas süti, lehet a kefír poharát is használni, vagy egy saját kis mérőedényt.
A kefír pohara 150 ml-es, tehát ez számít egy egységnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba öntjük a kefírt. (Az egyik dobozát használjuk mérőedénynek.)
  2. Kimérjük az összetevőket és egymásra öntjük. (Liszt, tojás, cukor, az olaj, valamint a sütőport és a vaníliás cukrot is beletesszük.)
  3. Az összetevőket simára keverjük egy fakanál segítségével.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd felaprítjuk a barackokat, kellemes falatkákra és a tészta tetejére rendezgetjük.
  5. Sütőben 150 fokon kb. 40-50 perc alatt barnára sütjük. Vigyázzni kell, ne nyissuk ki közben, mert a tészta összeesik és nyers marad! (Akkor lesz jó, ha megnyomkodva rugózik a tészta teteje, de ezt is csak a végén nézzük meg.)

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 819
elküldve: 10
receptkönyvben: 340
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kefíres sütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ngelina
Ngelina Tue, 2011-07-05 17:46

Kamaszkoromban egy barátnőm anyukája megtanította nekünk ezt a receptet, "Osztrák kefires gyümölcslepény" néven. Ez volt az első a "gyűjtésemben", nagyon finom minden gyümölcsből, nem lehet abbahagyni :)

palice
palice / palice Sun, 2011-06-19 17:54

Szia Doggma!
Szuper sutit tettel fel! Egyszeru elkesziteni,gyors es nagyon fincsi! Az olasz vendegeimnek nagyon izlett !
Koszonom a receptet!
Udvozlettel,Alice.

doorah
doorah / doorah Fri, 2011-06-03 13:46

ma megcsináltam és nagyon finom lett, bár én joghurttal csináltam (az volt itthon:D)
de legjobban az tetszik a receptben h pontos.. úgy értem tényleg ott lehet hagyni 35-40 percre nyitogatás nélkül, majd kiveszem és tökéletes :)

doggma
DoGGma / doggma Tue, 2010-09-21 11:35

Szió!

Szép méretes gyümiket aprítottam fel, így pont megfelelt az izlséünknek. Legközelebb banánnal fogom elkésziteni, de a szilva is jól hangzik! Egésségetekre! :)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2010-09-19 12:05

Most vettem ki a sütőből, nagyon finom lett, és az állaga is remek.
Kicsit kevesebb cukorral, és 2 tojással készítettem.
Telepakoltam szilvával, mert mint minden süti sok gyümölccsel az igazi.
Neked nem volt kicsit kevés az a két szem nektarin?

sedit82
sedit82 Tue, 2010-09-07 14:43

Elkészítettem hétvégén. Én tettem még bele darált diót, meg egy kis csokidarát, nagyon finom lett, és tényleg a legegyszerűbben elkészíthető süti amit az utóbbi időben csináltam !

doggma
DoGGma / doggma Sat, 2010-08-28 07:30

Ez tetszik! Valóban nem lehet abbahagyni. Legutóbb barátnőmnek csináltam meg mikor jött estére filmezni, és eltünt egy fél tepsivel közel fél óra alatt. :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2010-08-27 19:08

A családunkban ez a sütemény "túladagolás" néven híresült el, ugyanis amikor először próbáltuk ki e kefíres csodát, a rádióban egy sláger ment, azonos címmel. Az előadóra már nem emlékszem, de mivel senki sem bírta abbahagyni a sülemény behabzsolását, kétszeresen is rászolgált a nevére. Nomen est omen. 8)

1382
kefir 3 dl
finomliszt 4 bögre
cukor 2 bögre
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 1.5 dl
nektarin 2 db